Onni Sarmaste pidätettiin maskikauppasotkuun liittyen – keskusrikospoliisi takavarikoi liikemieheltä kaksi arvoautoa

Liikemies Onni Sarmaste kohutusta suojavarustekaupasta: Tuotteet olivat tilatun mukaiset 3:49
Liikemies Onni Sarmasteen mukaan häneltä tilatut suojamaskit olivat tilatun mukaiset.

Keskusrikospoliisi kertoi tänään takavarikoineensa yhteensä noin 2,7 miljoonan euron arvosta varoja, jotka jäädytettiin Huoltovarmuuskeskuksen (HVK) suojainkauppojen yhteydessä huhtikuun alkupuolella.

Poliisi on myös tänään pidättänyt asiassa yhden rikoksesta epäillyn. Pidätetty on liikemies Onni Sarmaste. Yle uutisoi tänään ensimmäisenä siitä, että Sarmaste otettiin tänään kiinni.

MTV Uutiset on myös yrittänyt tavoittaa Sarmastetta tänään, mutta hänen puhelimensa on kiinni.

Keskusrikospoliisi ei kommentoi mitenkään pidätetyn henkilöllisyyttä.

Kaksi arvoautoa takavarikoitiin

Jäädytettyjen varojen lisäksi poliisi on takavarikoinut rikoksesta epäillyltä kaksi arvoautoa.

Sarmaste osti itselleen kaksi arvoautoa maskikauppojen jälkeen. Hän vahvisti viime viikolla MTV Uutisille, että hän on hankkinut uutisotsikoihin nousseet luksusautot, Bentleyn ja Porschen.

– KRP:n Rahanpesun selvittelykeskuksen jo viime viikolla tekemien jäädytystoimien ansiosta pääsimme takavarikoimaan pääosan rikoshyödyksi epäillyistä varoista nopeasti, kertoo rikostarkastaja Tomi Taskila Keskusrikospoliisista.

Esitutkinnassa selvitetään HVK:n ja tavarantoimittajien tekemien sopimusten sisältöä ja sitä, vastasiko toimitus näiden sopimusten sisältöä.

– Rikosnimikkeinä esitutkinnassa ovat tällä hetkellä muun muassa törkeä petos ja törkeä rahanpesu. Tutkinta jatkuu seuraavaksi esimerkiksi kuulusteluilla ja muun todistelun keräämisellä, Taskila sanoo poliisin tiedotteessa.

Keskusrikospoliisi on tehnyt asiassa tiivistä yhteistyötä Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat