Suojamaskifarssi paisuu – kaksi otettu kiinni törkeästä kiristyksestä epäiltynä: tapaus liittyy Onni Sarmasteen ikkunan kivittämiseen

Epäonnistuneet suojainkaupat, liikemies Onni Sarmasteen versio tapahtumista 9:06
Epäonnistuneet suojainkaupat: liikemies Onni Sarmastee kertoi versionsa tapahtumista Uutisaamussa

Poliisi on ottanut tänään Etelä-Suomessa kiinni kaksi henkilöä, joita epäillään törkeästä kiristyksestä. Tapaus kytkeytyy Huoltovarmuuskeskuksen suojamaskifarssiin.

Poliisi tiedotti aiemmin tutkivansa vahingontekoa, joka kytkeytyy Huoltovarmuuskeskuksen suojavarustetilaukseen liittyvään jupakkaan.

Poliisi sai tuolloin ilmoituksen kotirauhan rikkomisesta. Asunnon ikkunasta oli heitetty sisään kivi Helsingissä 6. huhtikuuta.

– Epäiltyä vahingontekoa tutkittaessa poliisin tietoon tuli seikkoja, joiden perusteella nyt kiinniotettuja henkilöitä on syytä epäillä törkeästä kiristyksestä, sanoo Helsingin poliisilaitoksen Rikostutkintayksikön Ammattimainen rikollisuus -toiminnon johtaja, rikostarkastaja Markku Heinikari poliisin tiedotteessa.

Kivi heitettiin ikkunaan

Poliisi ei tässä vaiheessa esitutkintaa kerro julkisuuteen kiinniotetuista henkilöistä tai asianomistajasta. Heinikari painottaa, että kyseessä on erikosepäily.

Suojamaskikohuun kytkeytyvä liikemies Onni Sarmaste on aiemmin syyttänyt kohun toista osapuolta Tiina Jylhää liivijengiläisten pestaamisesta hänen peräänsä.

Suomen Kuvalehden jutussa Sarmaste on sanonut, että riidan yhteydessä hänen ikkunastaan olisi heitetty kivi ja häntä olisi uhattu Helvetin enkeleillä.


Lue myös:

    Uusimmat