Kohuttuja Epstein-asiakirjoja julki: Mukana Bill Clintonin ja prinssi Andrew'n nimet

Jeffrey Epsteinin syytetään käyttäneen lapsia hyväkseen huvilallaan Karibian Neitsytsaarilla. 0:56
Jeffrey Epsteinin syytetään käyttäneen lapsia hyväkseen huvilallaan Karibian Neitsytsaarilla. Video vuodelta 2020.

Yhdysvalloissa on julkistettu satoja sivuja asiakirjoista, jotka liittyvät seksirikoksista syytetyn miljardööri Jeffrey Epsteinin syytteisiin.

Osa asiakirjoista on vielä julkistamatta, kertoo uutiskanava CNN. Kokonaisuudessaan asiakirjoissa uskotaan olevan peräti 200 henkilön nimet. Mukana on liikemiesten ja poliitikkojen nimiä.

CNN:n mukaan nyt julkaistuissa asiakirjoissa ei ollut suuria yllätyksiä. Suuri osa asiakirjojen sisällöstä oli jo aiemmin tiedossa julkisuudessa.

Asiakirjoissa on otteita vyyhdissä syytettynä olleelta Ghislaine Maxwellilta sekä Epsteiniä seksirikoksista syyttäneeltä Virginia Roberts Giuffrelta

Otteissa on viitteitä useisiin kuuluisiin nimiin, kuten prinssi Andrew'iin ja Yhdysvaltain entiseen presidenttiin Bill Clintoniin.

Clintonin edustaja on aiemmin kommentoinut ex-presidentin lentäneen Epsteinin yksityiskoneella, mutta hänen mukaansa Clinton ei tiennyt mitään Epsteinin "kammottavista rikoksista".

Clintonia ei ole syytetty rikoksista Epstein-juttuun liittyen.

Epsteinia vastaan nostettiin syytteet vuonna 2019. Hänen syytettiin pyörittäneen seksikauppaa, jonka yhteydessä hän väitetysti hyväksikäytti useita alaikäisiä tyttöjä. Epstein teki itsemurhan sellissään odottaessaan oikeudenkäyntiä.

Maxwellia vastaan nostettiin myös syytteet seksiringin pyörittämisestä. Hänet tuomittiin vuonna 2021.

Lue myös:

    Uusimmat