Kohuttu F1-tulokas kiistää olevansa maksukuski: "Tietenkin venäläinen yhtiö haluaa sijoittaa talliin, jossa on heidän maanmiehensä"

1:22
Nikita Mazepinin ajotyyli on puhuttanut tällä kaudella. Hollannissa hän oli kolaroida tallikaverinsa Mick Schumacherin kanssa.

Nikita Mazepiniä pidetään yhtenä F1-sarjan niin sanotuista maksukuskeista, mutta ensimmäistä kauttaan ykkösissä ajava 22-vuotias venäläinen näkee tilanteensa hyvin eri tavalla kuin muut.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Meksikon GP 5.-7.11.

Pe: 1. harjoitukset klo 19.25, 2. harjoitukset klo 22.55

La: 3. harjoitukset klo 18.55, aika-ajot klo 21.55, ennakkotunnelmat klo 21.00

Su: Meksikon GP klo 20.55, ennakkotunnelmat klo 20.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Mazepinin miljardööri-isä Dimitrin omistama Urakali on Haas-tallin pääyhteistyökumppani. Haasille oli täksi kaudeksi tarjolla useita nuoria kuljettajia, mutta se, että kaikista näistä vaihtoehdoista juuri Nikita Mazepin valikoitui Mick Schumacherin rinnalle, ei tätä taustaa vasten ole millään tavalla yllättävää.

Viime vuonna F2-sarjassa viidenneksi sijoittunut Mazepin uskoo kuitenkin ansainneensa itse oman paikkansa.

– Olen tässä, koska olen kilpakuljettaja ja talli pitää minua arvokkaana, Mazepin sanoi saksalaisen Bildin haastattelussa.

– Uralkali-yhteistyö johtuu siitä, että yhtiö näkee F1-sarjan mahdollisuutena liiketoimintaa ajatellen. Olen ainoa venäläinen kuljettaja, ja tietenkin venäläinen yhtiö haluaa sijoittaa talliin, jossa on heidän maanmiehensä.

Mazepinin mukaan Uralkali on siis Haasin yhteistyökumppani siksi, että hän ajaa tallissa – ei päinvastoin.

Vastikään Haas ilmoitti, että Mazepin ja Schumacher jatkavat tallin kuljettajina myös ensi kaudella.

– Mick ansaitsee 110-prosenttisesti paikkansa Formula ykkösissä, ja sama pätee minuun. Me molemmat olemme nopeita. Haluan ajaa kilpaa häntä vastaan. Me motivoimme toinen toistamme.

– Tiedän, että minun täytyy harjoitella pysyäkseni hänen vauhdissaan, koska hän tekee niin joka päivä. Kukaan ei voi ottaa rennosti, koska sitten jää muista jälkeen.

Dimitri Mazepinin on jo pitkään huhuttu suunnittelevan oman F1-tallin hankkimista. Nyt nämä huhut ovat mitä ilmeisimmin nousseet taas pintaan.

– Se olisi mielenkiintoinen vaihtoehto hänelle. Hän on muuttanut kullaksi kaiken, mihin on koskenut. Mutta minä olen lojaali Haasille, Nikita Mazepin sanoo.

Hän kuitenkin myöntää, ettei sulje pois mahdollisuutta ajaa isänsä omistamassa tallissa.

– Olen tällä hetkellä tallissa, joka on viimeisenä valmistajien MM-sarjassa, mutta sanoin olevani lojaali. Haluan menestyä Haasin kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja