Venäläiskuljettaja ryhtyi oikeustoimiin – Nikita Mazepinilta paksua puhetta mahdollisesta F1-tulevaisuudestaan

Venäläiskuljettaja Nikita Mazepin on valmis uhraamaan mahdollisen F1-tulevaisuutensa Venäjän lipun vuoksi. Hän on haastanut Haasin oikeuteen ja lausunut tuoreeltaan myös varsin paksua tekstiä.

F1:ssä viime vuonna tulokaskautensa ajaneen Mazepinin oli määrä kaasutella Haasilla myös tällä kaudella, mutta Venäjän hyökättyä Ukrainaan mies joutui siirtymään syrjään. Haas irtisanoi lisäksi sponsorisopimuksen Mazepinin isän Dmitrin omistaman Uralkalin kanssa ja ilmaisi olevansa järkyttynyt Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan.

Kansainvälinen autoliitto FIA on sulkenut venäläiskuljettajat kilpailuistaan, joskin neutraalin lipun alla Venäjästä irtautuessaan venäläisillä on mahdollisuus tositoimiin. Ferrarin venäläis-israelilainen testikuljettaja Robert Shwartzman on päättänyt edustaa Israelia FIA:n linjanvedon jälkeen.

Venäläisten urheilijoiden sulkemista vastustanut Mazepin ei ole maansa edustamisesta valmis luopumaan.

– Haluatko eristäytyä maastasi urheilun vuoksi, onko se sinulle tärkeämpää vai ei? Jokainen tekee omat päätöksensä, mutta minä en tee niin, Mazepin sanoi R-Sportille.

– Ihmisiä ei voi tuomita. Olemme urheilijoita, ja jokainen tekee omat valintansa, joita tulee kunnioittaa.

"On yhdeksän muuta F1-tiimiä"

Mazepin vaatii Haasia maksamaan osan hänen tämän vuoden palkastaan ja on haastanut tiimin asiasta oikeuteen. Venäläiskuski kertoi 15. syyskuuta uutistoimisto Tassille, että Haasilla on 30 päivää aikaa vastata hänen Sveitsin oikeudelle tehdystä kanteestaan.

Mazepin uskoo voivansa korvauksia Haasilta saada, mutta kyseiseen tiimiin hän ei halua enää palata, vaikka säännöt sen mahdollistaisivat.

Mazepin sanoi Tassille, ettei hän halua olla formula ykkösissä "hinnalla millä hyvänsä, koska ihmisarvot ovat myös tärkeitä minulle".

– Kun tallipäällikkö käyttäytyy noin, on yhdeksän muuta F1-tiimiä, joiden kanssa voin käydä keskustelua, Mazepin pamautti.

Mazepin tuli yhdellä F1-kaudellaan kuitenkin tunnetuksi ulosajoistaan ja töppäilyistään, ja on vaikea nähdä, että häntä kohtaan F1-tiimeillä tulisi olemaan jatkossa suurta mielenkiintoa.

Haasin tallipäällikkönä on toiminut värikkäästä johtamisestaan ja  Günther Steiner.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja