MM-pelaajaa suulle suudelleen futispomon lähtölaskenta alkoi? Espanjalaistähti aloitti toimet ammattiliittonsa kanssa

Espanjan MM-kultajuhlien mitaliseremoniassa maan jalkapalloliiton puheenjohtajan Luis Rubialesin yllättävän suudelman kohteeksi joutunut tähtipelaaja Jennifer Hermoso on aloittanut ammattiliittonsa ja agenttitoimistonsa kanssa toimet asian jatkokäsittelyn varmistamiseksi.

Rubiales tarttui mitaleita jakaessaan Hermosoa kaksin käsin ja suuteli tätä suoraan suulle. Yllättävä tilanne näkyi suorassa tv-lähetyksessä.

Kaksikko oli hyvissä väleissä myös Espanjan pukukopissa pelaajien kuvaamissa videoissa, joissa Rubiales kertoi palkitsevansa joukkueen matkalla Ibizalle. Perään hän lisäsi, että saarella tultaisiin juhlimaan hänen ja Hermoson häitä.

Häkeltynyt Hermoso kommentoi tuoreeltaan Instagram-livessään, ettei pitänyt Rubialesin yllätyksestä. Muutama päivä tapahtumien jälkeen hän ei ole muuttanut mielipidettään, vaikka liiton tiedotteessa hän vaikuttikin vähättelevän tilannetta.

Espanjan ammattijalkapalloilijoiden yhdistys FUTPRO tiedotti keskiviikkona, että Hermoso on vaatinut sitä ryhtymään toimiin Rubialesin suudelman takia. Pelaaja haluaa tehdä käytöksestä esimerkkitapauksen.

– Liittoni FUTPRO hoitaa yhteistyössä agenttitoimistoni TMJ:n kanssa etujani ja ne ovat ottaneet välittäjän roolin tässä asiassa, Hermoso kommentoi yhteisessä tiedotteessaan liiton kanssa.

– Teemme töitä sen varmistamiseksi, että tällaiset teot eivät mene ohi ilman rangaistusta. Haluamme myös, että tästä tehdään esimerkkitapaus, jotta naisjalkapalloilijoita voidaan suojella teoilta, jotka katsotaan sopimattomiksi, Hermoso jatkoi.

FUTPRO tapaa ensi maanantaina Espanjan jalkapalloliiton varapuheenjohtajan Yolanda Diazin. Aiemmin Espanjan naisten pääsarja Liga F vaati Rubialesin eroa tapauksen vuoksi.

– Pomon tarttuminen työntekijänsä päähän ja suuteleminen suulle ei voi olla yksinkertaisesti olla hyväksyttävää. Siitä tulevat seuraamukset ovat, kuten pääministeri kuvaili, väistämättömät, liiga kommentoi.

Rubiales pyysi maanantaina anteeksi toimiaan videoidussa viestissään, jossa hän kuitenkin kutsui kaikkia asiasta kritisoineita ”idiooteiksi”.

Lue myös:

    Uusimmat