Maailmanmestaria suudellut jalkapallopomo sai rangaistuksen – FIFA lätkäisi toimintakiellon

Kansainvälinen jalkapalloliitto FIFA on antanut väliaikaisen toimintakiellon Espanjan jalkapalloliiton (RFEF) puheenjohtajana toimivalle Luis Rubialesille.

FIFA kertoi päätöksestään lauantaina.

– FIFA:n kurinpitolautakunnan puheenjohtaja on tänään päättänyt hyllyttää Rubialesin väliaikaisesti kaikesta jalkapalloon liittyvästä toiminnasta niin kansallisella kuin kansainväliselläkin tasolla, FIFA:n tiedotteessa todetaan.

FIFA on aloittanut myös tarkemman kurinpitotutkinnan Runialesin tapauksesta. Väliaikainen hyllytys kestää tutkinnan ajan toistaiseksi 90 päivää ellei kurinpitodelegaatio määrää toisin.

Hyllytyksen taustalla on naisten MM-finaalin jälkeiset tapahtumat, kun Rubiales suuteli mitaliseremoniassa Espanjan Jennifer Hermosoa huulille.

Tapahtuma nostatti välittömästi valtavan kohun, jota Rubiales on vähätellyt useaan otteeseen. Viimeksi perjantaina Rubiales painotti kovaan ääneen, ettei aio erota tehtävistään.

Rubiales on yhä sitä mieltä, että suudelma oli spontaani ja molemminpuolinen. Hermoso ei kuitenkaan ole samaa mieltä tapahtumien kulusta.

RFEF ilmoitti puolestaan lauantaina aikovansa viedä Hermoson oikeuteen tämän ”valheellisten väittämien” vuoksi.

Lue myös:

    Uusimmat