Hussein al-Taeen kriisiviestinnälle täystyrmäys – "Hän on tehnyt tosi tyhmiä asioita ja peitellyt niitä vielä tosi tyhmillä valheilla"

Pöllöraati 03.05.2019 15:19
Katso koko Pöllöraati videolta!

SDP:n kansanedustaja Hussein al-Taeen olisi kannattanut tunnustaa julkisuudessa esillä olleet kohukirjoitukset heti aidoiksi ja pyytää anteeksi kohun välttämiseksi, arvioi Pöllöraati.

SDP:n tuore kansanedustaja Hussein al-Taeejäi eilen sairauslomalle ja on sairaalahoidossa hänen ympärillään velloneen kohun vuoksi. Lisäksi poliisi selvittää, onko kirjoituksista syytä aloittaa esitutkinta.

"Hän on tehnyt tosi tyhmiä asioita ja peitellyt niitä tyhmillä valheilla"

Pöllöraati käsitteli al-Taeen kohua aamun Huomenta Suomessa ja peräänkuulutti kriisiviestintää.

– Hän on tehnyt tosi tyhmiä asioita ja peitellyt niitä vielä tosi tyhmillä valheilla. Kyllä siitä tietää, että tällaiseen käydään kiinni.

Pettersson pohtikin, onko al-Taeen kohtelu ollut kohtuullista.

– Osin on täysin. Totta kai tällaiset pitää narauttaa, mutta toisaalta, kohdellaanko häntä samalla tavalla kuin muita rasistisia asioita kirjoittaneita kansanedustajia, niin ei välttämättä, hän toteaa.

Olisiko kansanedustaja, jos olisi tunnustanut aiemmin?

Pöllöraati kiinnitti myös huomiota siihen, että Ilta-Sanomien eilisessä pääkirjoituksessa todettiin, että al-Taeen olisi syytä harkita eroa.

– Eihän se ole edes mahdollista. Kansanedustaja on valittu sinne kansan äänellä ja tiedetään, että eduskunnan pitää antaa vapautus kansanedustajalle ja silloin pitää olla oikea syy siihen, toteaa MTV Uutisten politiikan toimittaja Antonia Berg.

Iltalehden politiikan toimittaja Tommi Parkkosen mukaan koko kohun olisi voinut välttää ripeällä anteeksipyynnöllä ja tosiasioiden tunnustamisella.

Juttu jatkuu videon jälkeen.

Katso video: SDP:n Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman kommentoi al-Taeen tilannetta SDP:n tiedotustilaisuudessa!


– Suomalaisethan arvostavat anteeksipyyntöä. Tosin täytyy muistaa, että jos hän olisi tunnustanut, hän ei olisi todennäköisesti kansanedustaja, Parkkonen jatkaa.

– Erittäin hämmentävä tilanne. Mutta se peittely on se suurin ongelma. Hänhän on valehdellut myös SDP:lle ja CMI:lle.

Kritiikkiä myös CMI:lle kriisiviestinnästä

Oman osansa kriisiviestinnän hallinnasta saa al-Taeen entinen työnantaja konfliktinratkaisujärjestö CMI, joka aiemmin kiisti, että kirjoitukset eivät olisi al-Taeen kirjoittamia.

– Eihän CMI:kään ihan hyvin tätä hoitanut, että sieltä ilmoitetaan medialle, että keskittykää oikeisiin uutisiin. Vähän kuin keskisormea näyttäisi sieltä, Parkkonen summaa.

Katso videolta al-Taeen tiedotustilaisuus!


Lue myös:

    Uusimmat