SDP:n eduskuntaryhmä pui al-Taee-kohun uusinta käännettä – puoluesihteeri MTV:lle: "Hän saa esittää pahoittelunsa, miten vasta tässä vaiheessa saadaan kaikki tieto"

SDP:n kansanedustaja Hussein al-Taee joutuu kertomaan hänen ympärillään velloneen kohun tuoreinta käännettä SDP:n eduskuntaryhmässä.

MTV Uutisten tavoittama SDP:n puoluesihteeri Antton Rönnholmin mukaan puolue suhtautuu asiaan vakavasti eikä hyväksy minkäänlaista syrjintää tai puheita liittyen yksittäisiin ihmisiin, uskonnollisiin tai etnisiin ryhmiin eikä sukupuolivähemmistöihin.

Al-Taee myönsi tänään blogissaan, että hänen julkisuudessa olleet Facebook-kirjoituksensa ovat totta.

– On tärkeää, että hän on nyt ajattelutyön tehnyt, myöntää tilanteen ja pyytää anteeksi. Se on puolueen näkökulmasta tärkeää, Rönnholm kertoo.

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman ehti jo aiemmin sanomaan, että tapaus on loppuun käsitelty.

Rönnholmin mukaan al-Taeen tuoreinta päivitystä käsitellään kuitenkin vielä eduskuntaryhmässä, mutta mitään seuraamuksia ei todennäköisesti ole luvassa.

– Eduskuntaryhmässä hän saa esittää meille ja muille ryhmätovereille pahoittelunsa siitä, miten tämä asia tulee vasta tässä vaiheessa käsiteltäväksi tai saadaan kaikki informaatio, ja sen perusteella käydään keskustelu.

Rönnholm ei halua arvioida, millaista mahdollista haittaa al-Taeen ympärillä vellonut kohu on aiheuttanut puolueelle.

– Ehkä tämä näyttää meille kaikille, että menneisyyden kanssa on hyvä tehdä tilinsä selväksi.

Lue myös:

    Uusimmat