SDP:n Hussein al-Taee sairaalahoidossa – jää tänään sairauslomalle

SDP:n kansanedustaja Hussein al-Taee on ollut tiistaista asti sairaalahoidossa, SDP kertoo tiedotteessa. Al-Taee jää sairauslomalle SDP:n mukaan tänään.

Puolueen mukaan sairausloman kestosta tiedotetaan myöhemmin tarkemmin. Al-Taee ei osallistu sairauslomansa aikana eduskunnan työhön.

Al-Taee on ollut viime aikoina esillä vanhojen, herjaavien Facebook-kirjoitustensa takia.

Aiemmin tänään tuli ilmi, että valtakunnansyyttäjänvirasto on pyytänyt poliisia selvittämään, onko al-Taeen Facebook-kirjoituksista syytä aloittaa esitutkinta. Valtakunnansyyttäjänvirasto siirsi tapauksen poliisille.

Valheiden vyyhti

Tuore kansanedustaja al-Taee astui maanantaina julkisuuteen ja pyysi anteeksi vuosien takaisia Facebook-kirjoituksiaan. Kirjoituksissa hän solvasi muun muassa sunnimuslimeja, homoja, somaleja ja juutalaisia.

STT kysyi al-Taeelta kirjoitusten kuvakaappauksista jo viime vuoden marraskuussa, jolloin hän työskenteli konfliktinratkaisujärjestö CMI:ssä. Al-Taee kiisti silloin kirjoitukset ja epäili kuvien aitoutta.

–  En tunnista sanoja omakseni, eivätkä istu arvoihini millään lailla. Tuntuu omituiselta, että joku tarkoituksenhakuisesti pyrkii kyseenalaistamaan agendojani tällä tavalla. Minusta tässä on selkeä mustamaalausyritys. STT:n on hyvä tarkkaan pohtia tässä, että miten se ei tule käytetyksi välineenä minun tai kenenkään muun maineen tai työn kyseenalaistamiseen ilman tolkullista näyttöä, al-Taee kirjoitti sähköpostissaan marraskuussa STT:lle.

Maanantaina al-Taee myönsi blogissaan kirjoitusten olevan aitoja. 

Lue myös:

    Uusimmat