Hussein al-Taeen tilanteesta lisätietoa: "Viime viikot ovat olleet erittäin kovia – siihen sairaalahoitoon joutuminen liittyy"

Tuore kansanedustaja Hussein al-Taee on ollut otsikoissa vuosina 2011–2015 julkaisemiensa herjaavien Facebook-päivitysten takia. Al-Taeen uutisoitiin tänään joutuneen sairaalahoitoon.

Puolueen mukaan al-Taee on jäänyt sairauslomalle, jonka kestosta tiedotetaan myöhemmin tarkemmin. Kansanedustaja ei osallistu sairauslomansa aikana eduskunnan työhön.

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman kommentoi al-Taeen tilannetta tiedotustilaisuudessa.

– al-Taee on parhaillaan sairaalassa, ja katsotaan myöhemmin, mitä hänen terveydentilastaan voidaan kertoa, Lindtman tiivisti.

– Sen voin sanoa, että viime viikot ovat olleet erittäin kovia Hussein al-Taeelle. Siihen tämä sairaalahoitoon joutuminen liittyy, Lindtman lisäsi.

"Kyse on henkisten voimavarojen riittävyydestä"

Kohun nostattaneiden vanhojen Facebook-kirjoitusten uutisoitiin tänään siirtyneen poliisin tutkittaviksi.

Lindtmanin mukaan asiaa tullaan selvittämään, kun al-Taee on saanut itsensä kuntoon.

– Kyse on inhimillisestä henkisten voimavarojen riittävyydestä. Nyt on tärkeää, että Husseinille jää aikaa toipua, Lindtman kommentoi.

Tuore kansanedustaja al-Taee astui maanantaina julkisuuteen ja pyysi anteeksi vuosien takaisia Facebook-kirjoituksiaan. Kirjoituksissa hän solvasi muun muassa sunnimuslimeja, homoja, somaleja ja juutalaisia.

Lue myös:

    Uusimmat