SDP:n ryhmäjohtaja: Hussein al-Taeen tapaus on loppuunkäsitelty – Antti Rinne ei kommentoi

SDP:n uusi kansanedustaja Hussein al-Taee esitti tiistaina anteeksipyyntönsä myös puolueen eduskuntaryhmälle vanhoista somekirjoituksistaan. SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtajan Antti Lindtmanin mukaan ryhmä oli tyytyväinen al-Taeen selvitykseen ja anteeksipyyntöön, ja asia on nyt ryhmässä loppuunkäsitelty.

Lindtman painottaa, ettei SDP voi hyväksyä minkäänlaista ihmisten erottelua uskonnon tai etnisen taustan perusteella.

– Siksikin oli tärkeää, että al-Taee myös ryhmän edessä irtisanoutui vuosien takaisista kommenteistaan. Tämä on edellytys sille, että hän voi nyt kunnolla aloittaa työnsä eduskuntaryhmän jäsenenä, Lindtman viestitti STT:lle.

STT kertoi torstaina, että al-Taee on kommentoinut hyvin kärjekkäästi Lähi-idän tilannetta Facebook-kirjoituksissa vuonna 2014. Hän oli kirjoituksissaan muun muassa vihjaillut, että Israel ja Yhdysvallat ovat kouluttaneet Isis-terroristeja.

– Haluan pyytää anteeksi sitä, että olen rinnastanut Israelin ja Isisin, koska se kommentti on yksiselitteisesti typerä eikä millään tavalla edusta omaa ajatteluani tai arvomaailmaani, al-Taee pahoitteli aiemmin STT:lle.

"Osaaminen rauhantyössä tärkeä voimavara"

Konfliktinratkaisujärjestö Crisis Management Initiativesta (CMI) kerrottiin lauantaina, että sen tehtävissä toiminut al-Taee nauttii edelleen järjestön luottamusta konfliktinratkaisun asiantuntijana. Järjestön mukaan al-Taeen työ CMI:ssä on ollut täysin moitteetonta ja erittäin tuloksellista.

Myös Lindtman sanoo, että al-Taeen osaaminen rauhantyössä on tärkeä voimavara, joka toivottavasti nyt saadaan täysimääräisesti kansanvallan käyttöön.

Al-Taee on myös jo aiemmin Facebookissa julkaisemassaan päivityksessä sanonut, että on pahoillaan ja etteivät viestit enää edusta hänen ajatteluaan.

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne ei tiistaina kommentoinut al-Taeen aiempia kirjoituksia STT:lle.  

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja