Mainos

Kohtaamisonnettomuudet lisääntyneet liikenteessä

Kuluneen puolen vuoden aikana liikenneonnettomuuksissa on kuollut 45 ihmistä enemmän kuin alkuvuonna 2006.

Kohtaamisonnettomuuksia on sattunut teillä tänä vuonna poikkeuksellisen paljon.

Vakuutusyhtiöiden liikenneturvallisuustoimikunnan ennakkoraportin mukaan tammi-kesäkuussa sattui 57 kuolemaan johtanutta kohtaamisonnettomuutta. Tämä on selvästi keskimääräistä enemmän. Viime vuoden alkupuolella sattui 38 kohtalokasta kohtaamisonnettomuutta. Suistumisonnettomuuksien määrä ovat puolestaan laskusuunnassa jo kolmatta vuotta peräkkäin.

Liikenteessä on kuollut vuoden kuuden ensimmäisen kuukauden aikana kaikkiaan 153 ihmistä, mikä on 45 enemmän kuin alkuvuonna 2006.

Ikäryhmistä eniten lisääntyivät yli 64-vuotiaiden onnettomuudet. Ikäihmisille sattui vuoden alkukuukausina 24 kuolemaan johtanutta onnettomuutta eli kaksi kertaa enemmän kuin viime vuoden alkupuolella. Onnettomuuksien määrä on kasvanut tänä vuonna myös kaikissa muissa ikäryhmissä 21-24-vuotiaita lukuunottamatta.

Raskaiden ajoneuvojen aiheuttamat kolarit ovat pysyneet tänä vuonna vähäisinä. Raskas ajoneuvo oli kuluvan vuoden tammi-kesäkuussa aiheuttajana neljässä kuolemaan johtaneessa onnettomuudessa. Tavallisesti määrä on ollut noin kymmenen. Vastapuolena raskas ajoneuvo oli yli 30 onnettomuudessa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.