Kohta sitä saa! Uudenkaupungin autotehtaalta valmistui hyvin poikkeuksellinen auto

Made in Finland! Tässä on tuotantovalmis Lightyear 0 0:41
Tältä näyttää tuotantovalmis Lightyear 0. Autot valmistetaan Uudessakaupungissa, ja ensimmäiset yksilöt saadaan tien päälle vielä tämän vuoden aikana.

Uudenkaupungin autotehdas on valmistanut ensimmäisen esisarjan Lightyear 0 -aurinkosähköauton.

Ensimmäinen esisarjan Lightyear 0 on valmis, kertoo Uudessakaupungissa toimiva Valmet Automotive. Auto ei ole vielä menossa asiakkaalle, vaan ensimmäisten asiakastilausten valmistus käynnistyy myöhemmin tänä vuonna.

Hollantilainen Lightyear esitteli autonsa sarjatuotantomallin heinäkuussa 2022. Jo vuotta aiemmin kerrottiin, että auton valmistamisesta on tehty sopimus Valmet Automotiven kanssa.

Aurinkosähköautojen valmistuksen edelläkävijä

Suomalaiset ovat perehtyneet auton rakentamiseen Lightyearin pääkallopaikalla Helmondissa, ja nyt valmistunut yksilö on tehty sarjatuotantovaatimusten mukaisesti. Kyseessä onkin merkittävä askel auton varsinaisen sarjatuotannon käynnistämisen kannalta.

Valmet Automotive tiedotti keskiviikkona, että rakennustyöt Lightyear 0:n tuotantolinjalla ovat edenneet suunnitelmien mukaisesti. Auto tullaan valmistamaan tehtaan uusimmassa ja moderneimmassa osassa, jossa hyödynnetään muun muassa yhteistyörobottia laserhitsauksessa.

Kaikki esisarjan autot valmistetaan kuitenkin erityisesti prototyyppien valmistamiseen tarkoitetuissa tiloissa.

Uudenkaupungin autotehtaasta on kovaa vauhtia tulossa aurinkosähköautojen valmistuksen edelläkävijä, sillä tehtaassa ryhdytään kokoamaan myös saksalaisen Sono Motorsin aurinkopaneeliauto Sionia.

Lähde: Valmet Automotive

Lue myös:

    Uusimmat