Mainos

Kloorivuoto järvenpääläishotellissa

Järvenpäässä hotelli Rivolissa tapahtui tänä aamuna kloorivuoto, jossa kaksi hotellissa ollutta altistui hotellin tiloihin vuotaneelle kloorille, toinen vakavasti.

Huoltotöiden yhteydessä tapahtunut vuoto todettiin kello 8.20, minkä jälkeen läheisen rautatieaseman tiloihin evakuoitiin satakunta hotellin asukasta. Paikalla on Järvenpään pelastuslaitos, joka on saanut vuodon kuriin ja tuulettaa suurta rakennuskokonaisuutta.

Pelastuslaitos siirsi uima-altaan huoltotöissä käytetyt kaksi klooripulloa pienempään vesialtaaseen, jossa kloorin annetaan laimentua ennen kuin altaan kloorivesi lasketaan viemäriverkostoon. Järvenpään palopäällikkö Tuomo Miettinen sanoo laimennetun klooriveden olevan viemärissä ympäristölle vaaratonta.

Samalla tehdään vuotavat pullot vaarattomiksi. Jo parin tunnin päästä suurin osa evakuoiduista hotelliasukkaista siirtyi väliaikaisesta evakuointikeskuksesta muihin heille osoitettuihin tiloihin. Heidät luetteloitiin myrkytysoireiden seurantaa varten.

Palopäällikkö Miettisen arvion mukaan muiden myrkytysoireet ovat vähäisempiä. Rakennuskompleksi, johon klooria arvioitiin huoltotöiden aikana vuotaneen ja johon hotelli kuuluu, on niin suuri, että sen tuulettamiseen kuluu tunteja. Sen alkaessa poliisi eristi rakennuksen lähiseudun.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.