Mainos

Klapitaiteilija Veikko Salo, 69, tekee puupinoista taidetta – mahtava Suomi 100 -teos!

0:34

Padasjokelainen Veikko Salo, 69, on tehnyt tämän vuoden puolella neljä koristeellista puupinoa Padasjoella sijaitsevalle tehdasalueelle.

– Yksi kaveri teki lippupinon, mistä sain idean, että minun täytyy tehdä Suomen lippu -pino, Veikko Salo kertoo idean synnystä.

Suomen lipulla koristeltu puupino ei kuitenkaan ole jäänyt ainoaksi teokseksi. Salo täyttää tässä kuussa 70-vuotta, joten hän päätti juhlistaa myös itseään.

– Piti tehdä siihen oma kuva, mutta siitä tulikin Nasse-setä tai Angrybird. Se vähän epäonnistui. Nyt siinä myös lukee Vexi 70.

Tuoreimmassa puupinossa liplattavat Päijänteen aallot, joiden välissä ui kaksi kalaa ja päällä lentää huuhkaja.

– Ei sitä kukaan huuhjakaksi tunnista, mutta on se linnun näköinen.

– Laitan todennäköisesti Facebookiin päivityksen: "Huuhkaja saalistaa kaloja Päijänteen aalloilla." Se on sellainen vitsinpoikanen, kun eiväthän huuhkajat syö kaloja.

Salo käyttää töissään pääosin maalia, mutta esimerkiksi Padasjoen vaakunan kohdalla hän hyödynsi luontoäidin antimia: vaakuna oli leppää ja sen ympäristö haapaa.

– Tuore leppä erottuu hyvin haavasta, mutta kun aurinko paistaa niin leppä kuivuu ja siitä tulee melkein samanväristä kuin haavasta. Lopulta piti tummentaa vaakuna, jotta se erottuu.

Puut ovat Salolle tuttuja, sillä hän on tehnyt uransa metsäalalla. Nyt hän on eläkkeellä, mutta klapit eivät ole unohtuneet.

Kuinka pitkään yhteen työhön sitten saa kulutettua aikaa?

– Paljon. En ole kelloa katsonut. Semmoista näpertämistä se on, eläkeläisen ajankulua.

Puupinoja on kuulemma käyty katsomassa, mutta tarkkaa lukua vierailijoista on vaikea sanoa.

– Ei siellä mitään vieraskirjaa ole.

Salo myös kertoo, että pinot näkyy valtatie 24:ltä, jos katsoo oikeasta kohdasta.

Puupinot eivät kuitenkaan ole ikuisesti nähtävillä, vaan ne menevät lopulta polttoon. Suomi100 -pino pysyy pystyssä ainakin joulukuun 6. päivään asti ja syntymäpäiväpino tämän kuun 22. päivään asti.

Korjaus kello 17:12: Jutussa oltiin aiemmin kerrottu, että viimeisessä kuvassa esiintyvän halkopinon olisi tehnyt Veikko Salo. Pinon on tehnyt Juha Tuominen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.