Kläbo jättää väliin kauden avauskilpailun – Rukallekin osallistumisen yllä on tummia pilviä

Norjan maastohiihtotähti Johannes Hösflot Kläbo ei ole toipunut toivotulla tavalla koronavirustartunnastaan ja jättää väliin viikonloppuna Norjan Beitostölenissä hiihdettävän kilpailun, jossa hänen ja monen muun maajoukkuehiihtäjän piti avata kausi.

– On liian aikaista ottaa riskiä ja lähteä kilpailuihin. Keho ei tunnu vielä valmiilta, 27-vuotias Kläbo kertoi tiedotteessa.

– Olisin todella halunnut osallistua, testata kropan toimivuutta ja Olan (Kläbon veli) tekemää uutta hiihtoasua. Valitettavasti asiat eivät menneet kuten halusin. Olen aloittanut harjoittelun kevyesti koronan jälkeen, mutta en ole vielä valmis koviin kilpailuihin.

Maailmancup käynnistyy Kuusamon Rukalla 24. marraskuuta. Kläbon mukaan on vielä liian aikaista sanoa, pystyykö hän osallistumaan maailmancupin avaukseen. Kläbo voitti viime kaudella miesten maailmancupin.

Koronavirus on piinannut muitakin norjalaishiihtäjiä, kun ainakin Didrik Tönseth, Håvard Solås Taugböl, Sjur Röthe ja naisten maailmancupin voittanut Tiril Udnes Weng ovat tartunnan vuoksi sivussa Beitostölenin kilpailuista. Lisäksi sivussa on ainakin Ingvild Flugstad Östberg.

Tönsethin, Taugbölin ja Röthen piti kilpailla jo viime viikolla Muonion Oloksella, mutta kolmikko joutui kotimatkalle ennen aikojaan koronatartuntojen takia.

Lue myös:

    Uusimmat