Kiusallinen kysymys oli liikaa Ruotsin supertähdelle – manageri ryntäsi keskeyttämään haastattelun: "Ei tarvitse ilmaantua paikalle"

Ruotsalaislehti Aftonbladet matkusti Saudi-Arabiaan haastattelemaan golftähti Henrik Stensonia, mutta tuokio keskeytyi lehdistövastaavan jyrkkään väliintuloon. Stenson puolestaan käveli kiusallisen kysymyksen jälkeen pois haastattelusta.

Rahakkaan kolmivuotisen sopimuksen saudiomisteisen golfin ammattilaissarjan LIVin kanssa tehnyt ruotsalaistähti Henrik Stenson ei halunnut kommentoida siirtonsa moraalista puolta ruotsalaiselle iltapäivälehdelle Aftonbladetille, jonka toimittaja oli matkustanut Saudi-Arabiaan asti haastattelemaan häntä.

Jeddassa järjestetyssä kilpailussa vierailleen Aftonbladetin artikkelissa kerrotaan, että Stensonin leiristä oli etukäteen kerrottu pelaajan kommentoivan ainoastaan käynnissä olevaa kilpailua. Pelaaja ei siis suonut lehdelle yksityistä haastatteluhetkeä, mutta oli median käytettävissä normaalisti kilpailun lehdistöalueella.

Aftonbladetin mukaan Stensonin haastattelujen järjestyminen ei koskaan aiemmin ole ollut ongelma ennen tätä. Stenson vuoden 2016 The Openin voittaja ja entinen maailmanlistan ykköspelaaja.

– Kysykää vain tämän päivän kierroksesta! Stensonin manageri Sarah Skönby varmisti vielä ennen haastattelua.

Lämmittelyksi kaksi kysymystä itse kisasta kysynyt Sportbladetin ehti mainita kolmannessa kysymyksessään Ruotsissa esille nousseen kritiikin Stensonin LIV-sopimusta kohtaan, kun Skönby ryntäsi raivokkaana keskeyttämään haastattelun.

– Ei, ei, emme ota tätä.

– Se (juttu) ei koskaan olisi siitä, mitä me sanomme, vaan siitä, että te saisitte klikkinne, Skönby sähisi.

Aftonbladet jatkoi viestinvaihtoa Skönbyn kanssa tapauksen jälkeen.

– Olet saaneet nyt kysyä kysymyksesi. Sinun ei tarvitse ilmaantua paikalle huomenna. Vastauksena kysymykseesi. Rumaa journalismia, Skönby viestitti.

Stenson on saanut kritiikkiä Ruotsissa sopimuksestaan LIV-sarjan kanssa, koska toistuvista ihmisoikeusrikkomuksista syytetyn ja toisinajattelijoita vangitsevan Saudi-Arabian on katsottu pesevän imagoaan LIVin tapaisilla ison rahan urheiluhankkeilla.

Ruotsin golfliitto ilmoitti kaksi viikkoa sitten lopettavansa kaiken yhteistyön Stensonin kanssa. Häntä ei pidetä enää hyvänä roolimallina lajin harrastajille.

Stenson on kommentoinut saamaansa arvostelua erikseen yleisradioyhtiö SVT:lle.

– Olen oivaltanut tiettyjä asioita. Yksi on se, että kaikkia ei voi miellyttää. Olen ehkä tiennyt sen jo aiemmin, mutta nyt sain vahvistuksen siitä, Stenson totesi.

Stenson myönsi suoraan kritiikin vaikuttaneen häneen henkilökohtaisella tasolla. Samaan hengenvetoon hän lisäsi, ettei kadu sopimustaan kiistellyn saudisarjan kanssa.

LIVin mukaantulo ja golfin ammattilaisten houkuttelu poskettomilla palkkioilla on repinyt lajia kahtia. PGA-kiertueella yhä pelaava brittitähti Rory McIlroy kritisoi LIVin mukaan lähteneitä aiemmin tällä viikolla "häiriön aiheuttamisesta".

Lue myös:

    Uusimmat