Mainos

Kiusaajat kourivat 6-vuotiasta tyttöä – äiti: ”Tämän vuoksi annoin tyttärelleni luvan potkia poikaasi kiveksille”

Äiti paljastaa, miksi halusi antaa tyttärelleen luvan potkia poikia kiveksille.

Mandi Castle oletti, että hänellä on vielä runsaasti aikaa keskustella lapsensa kanssa kiusaajien käsittelemisestä ja heille vastaan panemisesta – Castlen tytär kun on vasta kuusivuotias. Pian äiti sai kuitenkin karulla tavalla herätä todellisuuteen, sillä erään tarhapäivän päätteeksi tytär kertoi joutuneensa kiusatuksi.

Castle ei pitänyt tilannetta kovin vakavana, kunnes lapsi alkoi jutella aiheesta illallisella.

– Koska tämä oli toinen kerta, kun hän puhui aiheesta, kaivoin aihetta lisää. "Kerro tarkasti, mitä tapahtui", sanoin. Hän kertoi, että jotkut pojat löivät häntä takapuolelle leikkipaikalla, ja kun hän käski heidän lopettaa, pojat kutsuivat häntä pullukaksi ja nauroivat, Castle kuvaa Scary Mommy -sivustolla.

– Juuri niin. Kaksi poikaa kähmi tytärtäni, ja kun hän käski heidän lopettaa, he kutsuivat tyttöä läskiksi ja pilkkasivat häntä. Mietipä sitä hetki.

Kirjoituksensa hän on otsikoinut sanoilla ”tämän vuoksi annoin tyttärelleni luvan potkia poikaasi kiveksille".

"Sitä voi kutsua vain kourimiseksi"

Castle raivostui kuultuaan tyttärensä kohtelusta, mutta piti tunteensa salassa. Hän kysyi tytöltä, miten tämä oli tilanteessa toiminut. Lapsi oli kannellut kiusaamisesta hoitajalle, joka käski poikien lopettaa, mutta se ei auttanut.

– Mitä enemmän kuuntelin, sitä vihaisemmaksi tulin. Tyttö näytti minulle omalla takapuolellani, mitä pojat tekivät hänelle, ja sitä voi kutsua vain kourimiseksi, muttei hän sitä ymmärtänyt. Koska hän on 6-vuotias!

Castle kertoi tytölle, että poikien toiminta on sopimatonta eikä sitä tule hyväksyä. Lapsi kuitenkin lupasi, että menisi seuraavana päivänä piiloon poikia ulkoilun ajaksi.

– Vedin hänet luokseni ja nostin hänen leukansa pystyyn niin, että hän katsoi minua silmiin, ja sanoin: "Et. Et anna kahden pojan pilata vapaa-aikaasi. Et anna heidän viedä hauskanpitoa sinulta. He rikkovat sääntöjä. Jos he toimivat noin huomenna, sano 'pidä kätesi erossa minusta'. Jos he eivät lopeta, kerro opettajalle. Jos he jatkavat häiritsemistäsi, käänny ympäri, astu heidän jalalleen, tai potkaise heitä sääreen tai kiveksille, ja jos joudut ongelmiin, käske opettajaasi soittamaan minulle".

Castle kertoi tyttärelleen, että tämä voisi joutua tekonsa vuoksi puhutteluun. Hän kuitenkin halusi varmistaa, että tyttö osaa puolustaa itseään.

– Poikamme oppivat meiltä. Ei ole synnynnäistä, että kun tyttö sanoo "ei", pojat kutsuvat häntä heti lihavaksi tai rumaksi. Tämä on opittua käytöstä. Sinun työsi äitinä tai isänä on varmistaa, että poikasi (ja tyttäresi) tietävät paremmin, Castle sanoo.

Castlen oma poika saisi vastaavasta teosta vakavia seurauksia, sillä hänet on kasvatettu kunnioittamaan kaikkia ihmisiä. Castle vaatiikin nyt muita vanhempia varmistamaan, etteivät nämä häiriköi ja ahdistele muita lapsia, kuten hänen tytärtään.

– Jos he koskevat lapseeni, he eivät pääse pälkähästä, sillä lapseni puolustaa itseään parhaalla osaamallaan tavalla. Ja se voi tarkoitta, että hän potkaisee lastanne kiveksiin.

***

2:09


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.