Mainos

"Vanhemmat eivät vaikuttaneet välittävän" – äiti ihmettelee käytöstä leikkipuistoissa, oletko kohdannut samaa?

Vieras poika huusi tämän äidin tyttärelle ja löi tyttöä kasvoihin, mutta saako vierasta lasta kurittaa?

Kidspot-sivuston artikkelissa kerrotaan tapauksesta, joka sattui australialaisella leikkikentällä. Äiti oli tyttärensä kanssa puistossa leikkimässä, ja lapsi oli juuri kiivennyt liukumäkeen, kun toinen lapsi päätti kiivetä ylös samaa liukumäkeä.

Kun tytär sitten liukui poikaa vastaan, tämä huusi ”ei” ja löi tyttöä kasvoihin.

– Yksikään vanhempi ei tullut juosten torumaan poikaa tai pyytämään tyttäreltämme anteeksi, ja hetkeä myöhemmin kuulin aviomieheni kertovan pojalle: ”Ihmisiä ei saa lyödä”. Hiljaisuudessa, joka tätä seurasi, saattoi kuulla maitokahvien maitokuplien poksahtelevan ympäri aluetta. Poika purskahti itkuun ja ryntäsi etsimään äitiään tai isäänsä, ja meidän tyttäremme seisoi isänsä vieressä, piteli läpsäisyn saanutta poskeaan ja näytti järkyttyneeltä, äiti kuvailee.

Äiti jäi miettimään, oliko heillä oikeus valistaa tuntematonta pikkupoikaa siitä, ettei lyöminen ole suotavaa.

– Vanhemmat eivät vaikuttaneet välittävän, joten livahdimme pois leikkikentältä samalla, kun muut perheet välttelivät katsomasta meihin. Myöhemmin päätin, että teimme oikein, äiti kuvaa.

Hän muisteli aiempia kuukausia leikkipuistoissa ja tajusi joutuneensa oikaisemaan tytärtään varttuneempia lapsia usein. Hän oli käskenyt heitä lopettamaan hiekan potkiminen tytärtä ja hänen ystäviään päin sekä pyytänyt heitä olemaan tönimättä. Äiti oli myös käskenyt lapsia olemaan varastamatta asioita, jotka eivät ole heidän.

– En edes sanonut asiasta ensimmäisellä kerralla, vaan vasta, kun he vain jatkoivat. Samaan aikaan lasten vanhempia ei kiinnostanut. Joko heillä oli liian kiire käyttää kännyköitään, juoda kahvia tai jutella ystäviensä kanssa.

Äiti uskoo, että vanhempien tehtävä on paitsi antaa lasten harjoitella itse konfliktien ratkaisemista, myös pysäyttää liian suuriksi paisuneet riidat – vaikka riidassa mukava oleva lapsi ei olisi heidän omansa. Mitä mieltä sinä olet: saako vanhempi kurittaa vierasta lasta?


***

1:17

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.