Mainos

Kirkon kulttuuripalkinto Päivi Setälälle

Professori Päivi Setälä palkitaan kirkon kulttuuripalkinnolla.

Kirkkohallitus on myöntänyt tämänvuotisen kirkon kulttuuripalkinnon professori Päivi Setälälle tunnustuksena erityisesti arvokkaasta panoksesta Pyhän Birgitan 700-vuotisjuhliin liittyvässä toiminnassa.

Kirkon kulttuuripalkinto annetaan vuosittain kristillisen sanoman kannalta merkityksellisestä taiteellisesta toiminnasta tai kulttuuriteosta. Tunnustus on 5000 euroa. Kirkkohallitus toteaa perusteluissaan Setälän olevan ansioitunut ja laaja-alainen kulttuurivaikuttaja, jonka erikoisaloja ovat antiikin historia ja naishistoria.

Vuonna 2003 Setälä perusti yhdessä emeritusprofessori Matti Klingen kanssa Pyhän Birgitan 700-vuotisjuhlatoimikunnan Helsinkiin. Hän on pitänyt juhlavuoden aikana Pyhästä Birgitasta kymmeniä luentoja muun muassa seurakunnissa. Juhlavuoteen liittyy myös Setälän toimittama kirja Pyhä Birgitta: Euroopan suojeluspyhimys. ilosofian tohtori, professori Päivi Setälä työskentelee Helsingin yliopiston kulttuuriasiamiehenä. Hän on jäsen arkkipiispa Jukka Paarman johtamassa arvoakatemiassa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.