Mainos

Kirjeenvaihtaja Martti Hosiasta vuoden journalisti

Mediakonserni Bonnierin vuoden journalisti-palkinto on myönnetty Yleisradion Venäjän-kirjeenvaihtaja Martti Hosialle. Palkinnon suuruus on 7500 euroa.

Toista kertaa jaetun Vuoden journalisti -palkinnon on saanut Yleisradion kirjeenvaihtaja Martti Hosia. Palkintoperusteluissa Hosian sanotaan kertovan suomalaisille ilman kiihkoa, mutta tarvittaessa kriittisesti tapahtumista Venäjällä. Raati totesi myös, että Hosia nosti viime vuonna monilla jutuillaan esiin Tshetshenian sodan, josta vallanpitäjät vaikenisivat ja joka on jäänyt medialta katveeseen.

Vuoden juttuna palkittiin Helsingin Sanomien toimittajien Anssi Miettisen ja Tuomo Pietiläisen lokakuussa julkaistu juttu "Sonera etsi vuotajia puhelutietojen avulla". Miettisen ja Pietiläisen juttu on raadin mielestä kouluesimerkki ammattitaitoisesta journalismista. Heidän juttunsa käynnisti poliisitutkimukset ja kohotti yleistä tietoisuutta kansalaisten perusoikeuksista tietoyhteiskunnassa ja lähdesuojan merkityksestä, todetaan palkintoperusteissa.

Vuoden journalistiseksi uudistukseksi arvioitiin Iisalmen Sanomien lehtiuudistus ja sen takana olleet toimitussihteeri Leena Kosonen ja graafinen sivunvalmistaja Marja Vornanen. Palkintolautakunnan mielestä uudistuksen tuloksena Iisalmen Sanomat on omaleimainen, tyylikäs ja alueensa mukana elävä lehti, jolla on entistä paremmat edellytykset säilyttää elinvoimansa muuttotappioalueella.

Palkinnon takana Bonnier


Suuren journalistipalkinnon jakaa ruotsalainen mediakonserni Bonnier AB, joka perusti vastaavan palkinnon Ruotsiin vuonna 1966. Palkinto myönnetään edellisen vuoden journalistisista saavutuksista.

Illalla Helsingissä jaetun palkinnon suuruus oli 7500 euroa kussakin luokassa.

Palkitut valitsi yhdeksänjäseninen lautakunta, jonka puheenjohtajana toimi päätoimittaja Mikael Pentikäinen. Lautakunnan muut jäsenet olivat tutkija Anu Kantola, päätoimittaja Pertti Monto, ohjelmapäällikkö Leena Pasanen, toimitusjohtaja Rafaela Seppälä, päätoimittaja Merja Ylä-Anttila, päätoimittaja Yrjö Rautio, viestintäjohtaja Erik Månsson ja tutkija Matti Kalliokoski.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.