Kirjailija huomasi yhteneväisyyden: Näin menestyneet ihmiset aloittavat aamunsa – ja tämä on tavallisin aika herätä

Unirytmi kuntoon 8:08

Monien menestyneiden ihmisten aamurutiinissa on yhteneväisiä piirteitä, kuten heräämisaika ja se, mitä sen jälkeen tehdään, huomasi New York Timesissa kirjoittava amerikkalainen kirjailija. 

Unettomuus aiheuttaa monenlaisia ongelmia. Miten unirytmin saa kuntoon? Katso keskustelua yllä olevalta videolta!

Amerikkalainen kirjailija Benjamin Spall on julkaissut vastikään yhdessä Michael Xanderin kanssa kirjan My Morning Routine: How Successful People Start Every Day Inspired, jota varten miehet ovat haastatelleet menestyneitä ihmisiä yritysjohtajista yliopiston rehtoreihin, olympiaurheilijoihin, artisteihin ja malleihin.

Haastatteluissaan, joita tehtiin jopa yli 300, kirjailijat pyrkivät selvittämään, millaisia aamurutiineja menestyneillä ihmisillä on. New York Timesin artikkelissa Spall kertoo, että esiin ei noussut yhtä selkeää "parasta" aamurutiinia, joka toimisi kaikille ihmisille.

Todella menestyneiden ihmisten aamuissa oli kuitenkin monia samanlaisia piirteitä. Yksi niistä oli heräämisaika.

Aamu alkaa keskimäärin puoli seitsemältä

Spallin mukaan menestyneiden ihmisten keskimääräinen heräämisaika oli kello 6.27 aamulla. Kirjailijan mukaan suurin osa menestyksekkäistä ihmisistä pyrki kuitenkin löytämään kokeilemalla sen parhaimman ajan itselleen, johon asettaa herätyksen.

– Monille meistä heräämisaika riippuu lähes täysin siitä, milloin meidän pitää olla töissä, koulussa tai muualla. Tämä usein tarkoittaa sitä, että heräämme niin myöhään kuin mahdollista maksimoidaksemme nukkumisajan, ainoana tavoitteena päästä ulos ovesta ajoissa välttääksemme myöhästymisen sieltä, missä ikinä meidän pitää olla ensimmäisenä, Spall kuvaa New York Timesissa.

– Mutta heräämisajoilla kokeileminen antaa sinulle tarvitsemaasi tilaa nauttia aamuistasi.

Tee jotain, mistä nautit

Toinen pääasiallinen havainto, jonka Spall teki haastatellessaan menestyneitä ihmisiä, oli se, että he varasivat aamusta aikaa jollekin toiminnalle, joka joko rentoutti, motivoi tai toi heille energiaa.

Tämä voi olla esimerkiksi urheilua, lukemista, meditointia tai ajan viettämistä rakkaimpien kanssa.

Esimerkiksi järjestelyasiantuntija ja KonMari-kirjailija Marie Kondo kertoi Spallille avaavansa aina ikkunat heti, kun hän herää saadakseen sisään raikasta ilmaa. Kondo myös polttaa aamulla kotonaan suitsuketta puhdistaakseen ilmaa ja siivoaa talon ennen lähtöä.

Muita myös armollisuus – ja riittävä uni

Spallin mukaan olennaista on myös se, että aamurutiineissa yrittää pysyä silloinkin, kun ei ole kotona, esimerkiksi matkojen aikana.

Toisaalta mies huomauttaa, että menestyneet ihmiset eivät soimaa itseään tai ajattele epäonnistuneensa, vaikka aamurutiini joskus jäisikin väliin. Tärkeintä on vain palata takaisin rutiiniin niin pian kuin mahdollista.

– On tärkeää pitää mielessä, että joskus elämä vain tapahtuu ja joskus et pysty pysymään aamurutiinissasi. Sitä tapahtuu, ja se on ihan ok. Pohdi sitä, sitten unohda se ja siirry eteenpäin, Spall kirjoittaa.

Samalla kirjailija muistuttaa yhdestä kaikista tärkeimmistä asioista liittyen aamurutiiniin. Riittävä ja laadukas unensaanti on tärkeää, eikä aamurutiini saa haitata tätä.

– Unesi laatu edellisenä yönä vaikuttaa suoraan kykyysi toimia seuraavana päivän ja totisesti kykyysi nauttia päivästäsi, Spall sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat