Susie vaihtoi torkutukset aamuviiden herätyksiin – vannoo nyt uuden rutiinin nimeen: "Tekee elämästäni helpompaa"

Jouluksi kuntoon 9:00
Vaivaako laiskuus? Personal trainer neuvoo, miten saat itsesi liikkeelle

Torkutusta ja myöhäisiä herätyksiä rakastava Susie päätti testata, muuttaako aamuviideltä herääminen hänen elämänsä paremmaksi. Näin kokeessa kävi!

Kun Susie Moore sai käsiinsä aikaisia aamuherätyksiä hehkuttavan kirjan, hän intoutui kokeilemaan jotakin uutta. Yleensä vasta jopa puoli yhdeksän aikaan heräävä Susie päätti alkaa nousta sängystä viideltä.

Koe ei ole ensimmäinen laatuaan. Aiemmin PopSugar-sivuston toimittaja Nicole Yi päätti testata, pystyykö aamu-uninen muuttamaan nukkumistottumuksiaan – ja parantuuko elämänlaatu sen vuoksi.

Päivään tuli lisää tehoa aamuheräämisten myötä

Aiemmin Susie uskoi, etteivät aikaiset aamut sovi hänelle. Yhdessä aviomiehensä kanssa hän kuitenkin päätti alkaa herätä hyvin aikaisin – ja jo kahdessa viikossa Susie huomasi elämänsä muuttuneen. Suurin muutos tapahtui itsekurissa.

– Joinain öinä nukuin levottomasti ja torkutin joskus aamuyhdeksään (tai jopa myöhempään) ja olin myöhässä päiväaikatauluni suhteen sillä hetkellä, kun jalkani osuivat lattiaan (sängystä noustessani), Susie kuvaa Business Insider -lehdessä.

Nyt vastaavaa ongelmaa ei ole, koska Susie herää jo viideltä.

– Minulla on rutkasti aikaa! Se, että luotan siihen, että teen jotakin vaikeaa, kuten tottelen herätyskelloa, joka soi, kun ulkona on vielä pimeää ja kylmää, tekee elämästäni helpompaa.

Menee nyt nukkumaan puoli kymmenen 

Susie kokee ylpeyttä keittäessään kahvia viisi yli viisi aamulla. Samalla muut elämäntavat ovat muuttuneet terveellisemmiksi: hän menee nukkumaan puoli kymmeneltä illalla eikä lipitä juo viiniä illan aikana.

– Vei kaksi tai kolme yötä tottua tähän uniaikaan ja pidän siitä todella paljon. Vaihdan illalliset ystävien kanssa brunsseiksi silloin, kun se vain on mahdollista.

Susie nukkuu nyt 7,5 tuntia yössä. Hän on lisätuntien ansiosta tuottavampi.

– Huomasin lisääväni tehtävälistalleni asioita, joiden ei tarvitse olla valmiita viikkoihin. Lähetin yli 50 joulukorttia. Huomaan, että käyn ruokakaupassa ja kokkaan illalla (yleensä olemme syöneet ulkona tai tilanneet ruokaa). Joten tämä säästää myös rahojani!

Käyttää tunnin aamuisin henkiseen kasvuun

Aamuisin Susie käyttää aina herätessään niin sanottua 20/20/20-metodia: hän liikkuu 20 minuuttia, tekee ajatustyötä 20 minuuttia ja käyttää 20 minuuttia edistääkseen kasvuaan ihmisenä. Samalla aamu alkaa ilman sosiaalista mediaa tai laitteiden tarkistamista; sen sijaan Susie pitää päiväkirjaa, kirjoittaa ylös päivän tavoitteita tai lukee elämäntaito-oppaita.

– Aikaisessa aamussa on vain jotakin, mikä saa ihmisen tuntemaan syvää yhteyttä itseensä – kukaan ei soita sinulle siihen aikaan. Suurin osa maailmasta nukkuu vielä. Se on selkeää ajatteluaikaa vain minulle itselleni.

Nyt Susie kertoo ymmärtävänsä aikaisten aamujen tehon – kuten niin monet muutkin aikaiset aamuvirkut!

Kaikille aamuvarhaiset herätykset eivät kuitenkaan sovi: aiemmin Valentina Resetarits joutui muuttamaan rutiiniaan ja heräämään vuoden ajan joka aamu seitsemältä. Resetarits uskoo, että se pilasi hänen terveytensä!

Lue myös:

    Uusimmat