Mainos

Kirja paljastaa: Osama bin Laden tapettiin 90 sekunnissa

Terroristijohtaja Osama bin Laden surmattiin 90 sekuntia sen jälkeen, kun amerikkalaisjoukot iskivät hänen piilopaikkaansa Pakistanissa, kertoo Yhdysvaltain laivaston erikoisjoukot.

Yksityiskohdat paljastetaan joukkojen entisen komentajan Chuck Pfarrerin kirjoittamassa kirjassa. Toukokuun ensimmäisen päivän tapahtumat on koottu kirjaan haastattelemalla iskuun osallistuneita miehiä.

Iskun tekijät päättivät kertoa tapahtumista sen jälkeen, kun osa poliitikoista on arvostellut Bin Ladenin surmaamista. Miehet kokevat, että heitä on kohdeltu epäreilusti.

Haastateltujen mukaan surmaamista ei edeltänyt pitkäkestoista tulitaistelua. Bin Laden olisi pidätetty, jos hän olisi antautunut.

Tarkoituksena ei ollut tappaa terroristijohtajaa, ja koko operaatiossa ammuttiin vain 12 luotia, tekijät korostavat.

Lempinimet Muppet Show'n mukaan

Pfarrer kirjoittaa, että iskuun osallistuneet miehet olivat vihaisia presidentti Barack Obamalle, kun hän ilmoitti terroristijohtajan kuolleen, vaikka operaation saattamisesta loppuun oli kulunut vasta muutama tunti.

Kirjassa kerrotaan myös Bin Ladenista ja hänen varamiehestään Ayman al-Zawahirista käytetyt lempinimet, jotka oli lainattu Muppet Show'sta.

Bin Ladenia kutsuttiin pitkän ja laihan Bertin mukaan. Al-Zawahiria nimitettiin Ernieksi lyhyyden vuoksi. Miesten piilopaikkaa nimitettiin Jediksi.

Bin Ladenin huone haisi mummon vierashuoneelle

Kirjassa selviää, että Bin Ladenin makuuhuone sijaitsi pitkän käytävän varrella. Terroristijohtaja ehti avata ja sulkea nopeasti oven ennen kuin kaksi erikoisjoukkojen miestä raivasti tiensä huoneeseen.

– Osama pisti päänsä ulos, näki amerikkalaiset ja löi oven kuuluvasti kiinni, Pfarrer kirjoittaa.

Makuuhuone haisi vanhoille vaatteille, kuin isoäidin vierashuone, kirjassa kuvaillaan joukkojen ensireaktioita.

Huoneessa Bin Laden piteli edessään nuorinta vaimoaan Amaliaa, joka huusi arabiaksi ja vastusteli terroristijohtajan otteessa. Samaan aikaan Bin Laden tavoitteli parivuoteen yli AK-47-kivääriään.

Kirjan mukaan erikoisjoukot reagoivat välittömäsi ja tulittivat ensin patjaa. Toisella kierroksella luoteja osui Bin Ladenin vaimon pohkeeseen. Kun Bin Laden yritti tarttua aseeseen, joukot ampuivat uudestaan, jolloin luodit osuivat kuolettavasti Bin Ladenin rintaan ja kalloon.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.