Kirja: Harryn ja Meghanin lapsen ihonväriä pohtinut kuninkaallinen oli prinssi Charles – näin hovi kommentoi väitettä

8:01
Herttuatar Meghanin kohuhaastattelu paljasti järkyttäviä yksityiskohtia brittihovista

Uutuuskirjan mukaan prinssi Charles olisi pohtinut prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin tulevien lasten ihonväriä jo pitkään ennen kuin pari edes odotti esikoistaan.

Vuoden 2021 maaliskuussa prinssi Harry ja herttuatar Meghan kohahduttivat maailmaa antamalla voimakkaan vihjauksen brittihovissa kytevästä rasismista. Juontaja-toimittaja Oprah Winfreylle antamassaan haastattelussa pari kertoi, että Meghanin odottaessa ensimmäistä lastaan Archieta joku hovin jäsenistä olisi pohtinut syntymättömän lapsen ihonväriä. 

Pian julkaistavassa Christopher Andersenin kirjassa Brothers And Wives: Inside The Private Lives of William, Kate, Harry and Meghan väitetään, että lapsen ihonväriä pohtinut olisi ollut Harryn ja tämän prinssiveli Williamin isä prinssi Charles. Kirjan mukaan Charles mietti keskustellessaan vaimonsa herttuatar Camillan kanssa, että millainen hänen syntymättömän lapsenlapsensa ihonväri tulisi olemaan. Teoksessa myös väitetään, että kyseinen keskustelu olisi tosiasiassa tapahtunut jo vuoden 2017 marraskuussa, kun Harryn ja Meghanin kihlaus julkistettiin, eli kauan ennen kuin herttuapari odotti esikoistaan. 

– Mietin, että miltähän lapset tulevat näyttämään, Charles oli miettinyt ääneen kuninkaallisen lähteen mukaan. 

Lähteen mukaan Camilla olisi hämmentynyt miehensä kommentista ja vastanneen, että lapset tulevat "varmasti olemaan upeita". Sisäpiiriläisen mukaan Charles olisi vaimonsa toteamuksen jälkeen madaltanut ääntään jatkaakseen pohdintaansa. 

– Tarkoitan, minkähänlainen ihonväri heidän lapsillaan tulee olemaan, Charles oli lähteen mukaan sanonut. 

Kirjassa todetaan, että Charles olisi miettinyt asiaa "viattomaan sävyyn", mutta huhujen lähdettyä liikkeelle Charlesin sanat saivat paljon pahaenteisemmän kaiun, kun juorut levisivät Buckinghamin palatsissa. Kirjassa kerrotaan, että Charles olisi ilmaissut pojalleen Harrylle olevansa "erittäin hienotunteinen asian suhteen". 

Prinssin edustaja on kiistänyt jyrkästi väitteet Charlesin sanoista. 

– Tämä on tarua eikä ansaitse enempää kommentointia, edustaja on todennut asiasta. 

Harry ja Meghan eivät paljastaneet maaliskuisessa haastattelussa, kuka kuninkaallisen perheen jäsenistä oli pohtinut Archien ihonväriä. Herttuapari kertoi vain, että kyseessä oli kuninkaallisen ydinperheen jäsen, joka oli miettinyt millainen heidän esikoisensa ihonväri olisi, mitä se tarkoittaisi ja miltä se näyttäisi. 

Winfrey paljasti haastattelun jälkeen, ettei Harry ollut paljastanut kuka oli ollut kyseessä, mutta hän oli painottanut, ettei sanojana ollut toiminut kuningatar Elisabet tai tämän edesmennyt puoliso prinssi Philip, jotka ovat Harryn isovanhempia. 

Lähde: Mirror

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja