Uusi väite hovista järkyttää – lähteiden mukaan kuninkaallisen perheen kesken käytiin useita keskusteluja Archien ihonväristä

1:14
Prinssi Harryn ja Meghan Marklen suosio sukelsi äkisti pohjalukemiin – tässä syy, katso video!

Harryn ja Meghanin esikoinen Archie joutui lähteiden mukaan ennen syntymäänsä useiden epämiellyttävien keskustelujen kohteeksi brittihovissa.

Prinssi Harry ja herttuatar Meghan kohauttivat maaliskuussa 2021 Oprah Winfreylle antamallaan haastattelulla, jossa pariskunta muun muassa esitti vakavan vihjauksen siitä, että heidän esikoisensa Archie olisi joutunut rasismin kohteeksi brittihovissa jo ennen syntymäänsä.

Meghanin äiti on afroamerikkalainen ja isä valkoihoinen. Tuolloin vihjattiin, että rasistisen kommentin olisi esittänyt brittihovin yksittäinen jäsen, joka ei kuitenkaan Harryn ja Meghanin mukaan ollut kuningatar Elisabet tai tämän edesmennyt puoliso prinssi Philip

Kuninkaallisasiantuntijan sekä kirjailijan Omid Scobien mukaan kuninkaallisessa perheessä olisi käyty "useita keskusteluja" Harryn ja Meghanin esikoisen ihonväriin liittyen, kertoo Page Six.

Scobien mukaan keskusteluissa on ollut osana oletettua useampia henkilöitä. Harrysta ja Meghanista Finding Freedom -kirjankin kirjoittaneen Scobien koetaan olevan herttuaparin yksi luottotoimittajista. 

– Oli yksi keskustelu, joka vaikutti heihin valtavasti, kun eräs kuninkaallisen perheen jäsen esitti huolensa koskien Archien ihonväriä. Muutkin perheen- sekä instituution jäsenet olivat tietoisia tästä keskustelusta, ja hekin puhuivat siitä, jotkut heistä vähemmän sympaattisesti.

– Joten kun olet tilanteessa, jossa alkaa tuntua siltä, ettei kyseessä ole vain yksi henkilö vain muitakin, siitä tulee paljon isompi ongelma, Scobie kommentoi. 

Scobie ei myöskään ole paljastanut, kuka hänen lähteidensä mukaan on on puhunut rasistiseen sävyyn herttuaparin lapsesta.

Aihe on herättänyt runsaasti keskustelua sekä spekulaatiota, kun monet arvelevat, että onko mahdollisesti tuleva monarkki puhunut sukulaiseslapsestaan rasistisesti.

Seuraavana kruununperimysjärjestyksessä on Harryn isä prinssi Charles, jonka jälkeen valtaan nousee Harryn isoveli prinssi William.

Toistaiseksi asianosaiset ovat pysytelleet visusti hiljaa siitä, kenen kommentit hovissa ovat olleet mahdollisesti rasistisia. 

Harry ja Meghan saivat kesäkuun alussa toisen lapsensa, ensimmäisen tyttärensä Lilibet Dianan.

2:44
Prinssi Harry vertasi elämää kuninkaallisessa perheessä Truman Show -elokuvaan sekä eläintarhaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja