Kuningatar Elisabetin serkku sivaltaa – esittää kovan syytöksen yksityisyyttään vaalineita Harrya ja Meghania kohtaan: "Se on heidän syytään"

8:01
Herttuatar Meghanin kohuhaastattelu paljasti järkyttäviä yksityiskohtia brittihovista

Kuningatar Elisabetin serkun mukaan prinssi Harry ja herttuatar Meghan ovat syynä kuninkaallisen perheen heikentyneeseen yksityisyyteen.

Vuoden 2021 maaliskuussa prinssi Harry ja herttuatar Meghan antoivat juontaja-toimittaja Oprah Winfreylle kuuluisan kohuhaastattelunsa, jossa he avautuivat kuninkaallisen elämänsä vaikeuksista sekä esittivät erinäisiä syytöksiä liittyen kuninkaallisen perheen jäseniin. 

Haastattelu sisältöineen tuli lähteiden mukan brittihovin kuninkaalliselle perheelle yllätyksenä. Toimittaja Andrew Neilin mukaan Harryn ja Meghanin haastattelu sai perheen keskuudessa aikaan suuttumusta.

– Ehkä myös hieman pelkoa siitä, että he antoivat tämän haastattelun koska he eivät vain irtautuneet ja halunneet alkaa elää omaa elämäänsä Kaliforniassa, vaan että he aikoivat pestä myös likapyykkiään julkisesti, Neil pohti asiaa vuonna 2021 julkaistussa dokumentissa. 

Kuningatar Elisabetin serkku Olga Romanoff on kommentoinut asiaa toteamalla, että ajat olivat hänen mielestään parempia silloin, kun monarkiaan liittyi enemmän mystiikkaa. 

– Nyt on vähemmän yksityisyyttä, ja mielestäni se on heidän syytään, sääli kyllä, Romanoff kommentoi viitaten Harryyn ja Meghaniin. 

Yksi haastattelun kohauttavimmista hetkistä oli kun Meghan vihjasi, että brittihovin ydinperheen jäsenten keskuudessa kytee rasismi. Meghan kertoi haastattelussa, että odottaessaan esikoistaan Archieta, olisi joku kuninkaallisen perheen jäsenistä ollut huolissaan syntymättömän lapsen ihonväristä ja erityisesti siitä, kuinka "tumma iho lapsella tulee olemaan". 

Asiasta järkyttynyt Winfrey jatkoi keskustelua tiedustelemalla, että oliko hovissa huolta siitä, että Meghanin ja Harryn lapsi olisi "liian ruskea" ja että se tulisi olemaan ongelma. 

– Jos se on olettamus jonka teet, luulen, että se olevan aika varma, Meghan vastasi kysymykseen. 

Haastattelun jälkeen Winfrey paljasti medialle Harryn painottaneen, ettei ihonväriä miettinyt kuninkaallinen olisi ollut kuningatar Elisabet tai tämän edesmennyt puoliso prinssi Philip, eli Harryn isovanhemmat. 

Hiljattain julkaistussa kirjassa Brothers and Wives: Inside the Private Lives of William, Kate, Harry, and Meghan väitetään, että Harryn ja Meghanin tulevien lasten ihonväriä olisi miettinyt jo vuonna 2017 Harryn isä prinssi Charles. Clarence House on kiistänyt väitteet, eikä niitä ole kommentoitu kuninkaallisten toimesta tarkemmin. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja