Mainos

Kiristysyrityksistä epäilty pääsi yllättäen vapaalle jalalle

Etelä-Savon käräjäoikeus on jättänyt yllättäen vangitsematta poikkeuksellisista rikoksista epäillyn miehen. Poliisi oli esittänyt vangittavaksi yli 30-vuotiaan kymenlaaksolaisen miehen epäiltynä törkeistä kiristyksen yrityksistä.

Mikkelissä tänään käyty vangitsemisoikeudenkäynti päättyi kuitenkin yllättävällä tavalla, kun oikeus päästi epäillyn vapaalle jalalle. Vangitsemisen sijasta miehelle määrättiin matkustuskielto, jota käräjäoikeus pitää riittävänä toimenpiteenä.

– Epäilty on matkustuskiellossa pääkäsittelyyn saakka, sanoo rikoskomisario Marko Ijäs Etelä-Savon poliisista.

– Pääkäsittelyn ajankohdasta ei ole tietoa, koska esitutkinta on kesken ja syyttäjällä on oma harkinta-aikansa. Poliisi haluaa kuitenkin jutun etenevän mahdollisimman nopeasti.

Miehen epäillään lähettäneen Kymenlaaksossa ja Etelä-Savossa useille ihmisille kirjeen, joissa hän on vaatinut rahaa sekä uhannut heidän terveyttään.

Poliisin mukaan mies on yrittänyt perättömin keinon kiristää varakkailta ihmisiltä rahaa, mutta kukaan ei rahoja hänelle maksanut.

Kirjeet ovat olleet samantyyppisiä, mutta vaadittu rahasumma on vaihdellut muutamista tuhansista euroista kymmeniin tuhansiin euroihin. Mies on esiintynyt kirjeissä tunnettuna suomalaisena rikollisjenginä. Poliisin mukaan hänellä ei ole kuitenkaan mitään kytköksiä rikollisjengeihin.

Teot ovat tapahtuneet viime kuukausien aikana.

(MTV3)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja