Mainos

Kirijenko maalaili synkkiä näkymiä parlamentissa

Venäjän pääministeri Sergei Kirijenko maalaili maansa taloudesta synkkää kuvaa puhuessaan parlamentin ylähuoneessa. Kirijenkon mukaan tilanne finassimarkkinolla on mennyt huonompaan suuntaan ja sosiaaliset jännitteet ovat kasvussa. Hallitus aikoo kuitenkin suoriutua kotimaisista velanhoitovelvoitteistaan, pääministeri vakuutti.

Hän hakee parlamentilta tukea vakauttamispaketille, jonka tarkoitus on nostaa Venäjä nykyisestä talouskriisistä. Sijoittajat ovat viime aikoina pelänneet mm. valtion julistautumista maksukyvyttömäksi sekä ruplan devalvoimista. Parlamentin vaikutusvaltaisempi alahuone eli duuma käsittelee pakettia erityisistunnossaan ensi viikolla.

Hallituksen edustajien mukaan esitykset voidaan saattaa voimaan presidentin asetuksella, jos kansanedustajat ne hylkäävät. Kirijenko kertoi ylähuoneelle myös, että presidentti Jeltsin saattaa tänään allekirjoittaa asetuksen, jolla kaasu- ja sähkötariffeja alenettaisiin 50 prosenttia. Tämä auttaisi mm. teollisuutta lamasta selviytymisessä.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.