Kimi Räikkösen vastuu alleviivaa Alfa Romeon ongelmaa, asiantuntija vaatii toimenpiteitä tallitoverin suhteen – "Red Bull teki jo oman ratkaisunsa"

Alfa Romeon on aloitettava perinpohjainen puntarointi Antonio Giovinazzin asemasta F1-tallissa, arvioi C Moren asiantuntija Ossi Oikarinen. 

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Italian GP suorana 6.-8.9.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55,
2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Italian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Belgian GP vaikutti Alfa Romeon kannalta erittäin lupaavalta, sillä tallin vauhti oli ollut hyvää koko viikonlopun ja Kimi Räikkönen starttasi peräti 6. ruudusta.

Räikkösen kisa mureni avausmutkan kolarointiin Red Bullin Max Verstappenin kanssa, mutta Antonio Giovinazzi nousi lupaavasti peräjoukoista pistesijoille. Tai melkein, sillä italialainen tyri kaksi MM-pistettä viimeisen kierroksen ulosajoon. 

Potti olisi triplannut Giovinazzin kauden saaliin, sillä hän on napannut vain pisteen Räikkösen 31 pinnaa vastaan. Suomalalainen on siis vastannut tallin pisteistä käytännössä yksin.   

Nyt on pakko kysyä: tarvitseeko Alfa Romeo Räikkösen rinnalle varmemman pisteiden tuojan?

– Kyllä Alfan on pakko alkaa miettiä, miten Giovinazzin vauhtia saadaan nostettua vai pitääkö alkaa miettiä toista kuljettajaa ensi vuodeksi. Piste-ero on niin suuri. Jos ei löydy mitään keinoa, millä Giovinazzi saadaa nostettua elintärkeille pisteille, onhan siinä jotain päätöksiä tehtävä, Ossi Oikarinen kommentoi MTV Uutiset Livessä

Vastaavanlainen tilanne on nähty tällä kaudella jo Red Bullilla, kun Pierre Gasly jäi täysin Verstappenin varjoon. 

– Red Bull teki oman ratkaisunsa vaihtamalla (Alexander) Albonin ja Gaslyn paikkaa. Ja onhan tässä muiltakin talleilta nähty jo ratkaisua ensi kautta ajatellen.  

– Nyt (Alfa Romeon) pitää raa'asti miettiä riittääkö Giovinazzin vauhti. Vai tehdäänkö taustalla muita ratkaisuja, että hänenkin vauhtinsa nousee ja pisteitä tulee, Oikarinen summaa. 

Pääkuvan videolla lisäksi Oikarisen mietteet muun muassa Räikkösen ja Verstappenin kolarista. Alla Giovinazzin ulosajo Belgian GP:n loppuhetkillä. 


Lue myös:

    Uusimmat