Max Verstappenin äkkipikaisuus nosti päätään – "Mihin Kimi Räikkönen olisi voinut tuossa väistää?"

Max Verstappen saa ottaa syyn niskoilleen kolarista Kimi Räikkösen kanssa Belgian GP:n avausmutkassa, näkee C Moren asiantuntija Ossi Oikarinen. 

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Italian GP suorana 6.-8.9.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55,
2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Italian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Verstappen koki ensimmäisen keskeytyksensä sitten viime kesän Unkarin GP:n, kun hän törmäsi Räikkösen kanssa Span radan avausmutkassa sunnuntaina. 

Red Bullin hollantilaistähti sai heikon lähdön, ja korjausyritys meni pahasti pieleen, kun osumasta Räikkösen Alfa Romeon kanssa tulleet vauriot päättivät hänen kisansa rengasvalliin kilometri myöhemmin. Räikkösenkin ajokki koki kovia, ja hän oli lopulta 16:s

Näkemykset törmäyksen syyllisestä vaihtelevat. Räikkönen ja Verstappen syyttelivät toisiaan, Alfa Romeo -pomo Fred Vasseur haukkui Verstappenin ja Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner puolestaan puhui Räikkösen "sokeasta pisteestä"

Oikarisen mielestä tilanne oli selvä: Verstappenin syöksähdys takamatkalta oli liian raju. 

– Kyllä minun mielestä Verstappen lähti vähän liian aggressiivisesti sisämutkaan. Jos ampuu autonsa tuolla tavalla sisämutkan puolelle ja ei pysty olemaan selkeästi ohitettavan edellä tai edes rinnalla, tulos on tämänkaltainen törmääminen tosi monella radalla. Aika pitkälle tämä menee Verstappenin piikkiin. En tiedä mihin Räikkönen olisi voinut tuossa tilanteessa väistää. Ei oikeastaan minnekään, Oikarinen selvittää. 

– Jos Verstappen on hävinnyt startissa noin paljon, sitä ei voi paikata tuollaisessa paikassa, ykkösmutkassa, asiantuntija summaa viitaten huippukuskin temperamenttiin, jonka hän on saanut pidettyä tällä kaudella sopivalla tasolla. 

Pääkuvan videolla lisäksi Oikarisen mietteet muun muassa Antonio Giovinazzin asemasta Räikkösen tallitoverina ja analyysi Valtteri Bottaksen kisasuorituksesta.

Lue myös:

    Uusimmat