Kimi Räikkösen tallitoveri piiskaa itseään parempaan – koko ura katkolla: "Minun on pakko voittaa Kimi tänä vuonna"

Kimi Räikkösen tallikaveri Antonio Giovinazzi tietää, että tällä kaudella hänen on näytettävä kykynsä. Ferrarin kuljettajaohjelma tuottaa jatkuvasti nuoria lupauksia, jotka hyppäisivät mieluusti hänen haalareihinsa Alfa Romeolla.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Kauden avaava Itävallan GP suorana 3.-5.7.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Itävallan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

26-vuotias italialaiskuski on toistaiseksi pysytellyt kiltisti Räikkösen varjossa Alfa Romeolla, mutta tänä vuonna hänen on alettava haastaa suomalaisveteraania, jotta ura F1:ssä ei katkea.

– Jotta unelmani voisi jatkua, minun on pakko voittaa Kimi tänä vuonna, Giovinazzi myönsi sveitsiläislehti Blickille.

Giovinazzi hävisi tallikaverusten välisen kaksintaistelussa viime kaudella pistein 14–43.

Alfa Romeon toinen tallipaikka on varattu Giovinazzin kaltaiselle Ferrarin kuljettajaohjelman ajajalle. Tällä hetkellä nuorista lupauksista tuota paikkaa kärkkyvät Mick Schumacher, Robert Schwartzman ja Marcus Armstrong.

Alfa Romeon tallipäällikkö Fred Vasseur ei Blickin mukaan halua kertoa ensi kauden kuljettajakokoonpanoa ennen lokakuuta, joten Giovinazzilla on luultavasti aikaa näyttöihin.

Toisaalta Saksassa on kuitenkin veikkailtu, että Giovinazzi voidaan pudottaa F1-kisakuskin paikalta jopa kesken kauden, jos otteet eivät miellytä Ferrarin kuskiohjelmasta vastaavia tahoja.

– Giovinazzi on pulassa, jos hän pysyy vain Räikkösen varjossa niin kuin viime kauden alussa, entinen F1-kuljettaja Nick Heidfeld on kommentoinut Sky Deutschlandille.

– Uskon, että Mick Schumacher voi hyvinkin mahdollisesti päätyä Alfalle. Eikä vain perjantain testeihin, vaan kisaamaan.

Heidfeldin mukaan Michael Schumacherin poika pystyisi jo nyt ajamaan F1-kisoja. Mickillä on ikää 21 vuotta.

Lue myös:

    Uusimmat