Kimi Räikkösen tallikaverin koko F1-ura vaakalaudalla? – "Tulos tai ulos"

Jatkuuko Kimi Räikkösen F1-ura vai ei, on kysymys, joka liittyy Alfa Romeoon. Italialaissveitsiläisen tallin sisällä katseet kohdistuvat myös toiseen kuskiin, Antonio Giovinazziin, joka aloittaa nyt toisen täyden kautensa F1-sarjassa.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Kauden avaava Itävallan GP suorana 3.-5.7.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Itävallan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Viime vuonna Giovinazzi jäi pahasti Räikkösen jalkoihin – erityisesti kauden alkupuolen kisoissa.

Hiljalleen 26-vuotias Giovinazzi pystyi parantamaan otteitaan. Ne eivät kuitenkaan vakuuttaneet Ferraria, jonka kuljettajaohjelmaan hän kuuluu.

Ferrari päätti valita Sebastian Vettelin korvaajaksi Carlos Sainzin, eikä omaa suojattiaan Giovinazzia.

– Hänellä oli ihan varmasti pieniä toivonkipinöitä siitä, että hän voisi siirtyä Ferrarille. Alfa Romeolla jääminen saattoi tuottaa hänelle pettymyksen. Mutta se, että Ferrari valitsi Sainzin, oli oikea päätös. Giovinazzi ei ole vielä tarpeeksi vahva sinne, C Moren F1-asiantuntija Toni Vilander miettii MTV Urheilulle.

Vilander tuntee Giovinazzin hyvin, sillä he ovat ajaneet muun muassa tallikavereina rata-autoilupuolella.

– Ikäasetelman takia Giovinazzin pitäisi olla kokeneen Kimin edellä. Hän (Giovinazzi) on todella nopea ja mukava kuljettaja. Ehkä jopa liian mukava F1-sarjaan.

– Giovinazzi pystyi parantamaan aika-ajosuorituksiaan ensimmäisen kauden aikana. Nyt hän haastaa varmasti Kimin – oikein toden teolla, Vilander uskoo. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Kaksikon välillä isoimmat erot tulivat kisasuorituksissa. Niissä Räikkösen rutiinitaso oli aivan toista luokkaa.

– Vaikka Giovinazzi pääsisi nopeudellaan Räikkösen lähelle, niin Kimi hoitaisi kokemuksellaan kisat itselleen. Eikä Kimin vauhti ole kadonnut minnekään. Hän pystyy yhä tekemään sellaisia asioita, joihin Giovinazzi ei pysty, C Moren toinen F1-asiantuntija Mika Salo näkee.

Kohtalon vuosi

Panokset ovat rajut.

Eri arvioissa on väläytelty, että Giovinazzi saattaisi menettää ajopaikkansa, mikäli hän ei pysty nostamaan tasoaan tulevalla kaudella.

– Se, että hän jäisi MM-pisteissä Kimin alapuolelle, hankaloittaisi uran jatkoa. On aika vaikea neuvotella mistään, jos hän ei pysty suoriutumaan tasaisesti tallikaveriaan vastaan, F1-asiantuntija Ossi Oikarinen pohtii.

Oikarisen mukaan Ferrarin päätös valita Sainz Giovinazzin sijaan oli hyvin selkeä.

C Moren F1-selostajan Niki Juuselan mukaan Giovinazzin koko F1-ura on vaarassa, jos hän ei pysty väläyttelemään tulevana viikonloppuna alkavalla kaudella.

– Hänen tilanteensa on samanlainen kuin Valtteri Bottaksella F1-mestaruuden suhteen. Tulos tai ulos. Hänen pitää olla todella lähellä, mielellään jopa Kimin edellä, jotta Alfa Romeo voi nähdä hänelle vielä tulevaisuutta tallissa. Nyt ei puhuta kuitenkaan enää mistään parikymppisestä kaverista, Juusela pohtii.

Lue myös:

    Uusimmat