Honda hyödynsi F1-kehityssulun porsaanreiän ovelasti – Max Verstappen saa valtaisan edun kauden avauskisassa

Odotettu formulakausi starttaa viikonloppuna – F1-selostaja käy läpi herkulliset asetelmat 15:27
Videolla F1-kauden ennakointia C Moren selostajan Niki Juuselan kanssa.

Red Bull näyttää nousseen kauden avauskilpailun jopa suurimmaksi voittajasuosikiksi. Eikä syy ole vain se, että kisa ajetaan tallin kotiradalla Itävallan Spielbergissä.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Kauden avaava Itävallan GP suorana 3.-5.7.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Itävallan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Red Bull ja moottorivalmistaja Hondan toinen asiakastalli AlphaTauri saavat autoihinsa ensi viikonloppuna täysin uuden moottoripäivityksen, kun muut kilpailijat joutuvat tyytymään siihen, mihin heidän kehitystyönsä keväällä ylsivät.

Koronaviruspandemian myötä F1-sarjassa tehtiin keväällä päätös keskeyttää kaikki moottorikehitystyö välittömästi. Japanilaisvalmistaja Honda kuitenkin sai rakennettua uuden moottoripäivityksen Sakuran-tehtaallaan keskeytyksestä huolimatta. Miten ihmeessä?

Honda hyödynsi tässä tapauksessa uuden F1-asetuksen porsaanreikää, jonka mukaan työt tehtailla on syytä keskeyttää, jos kyseisen maan työlaki tai ammattiyhdistysliike eivät asetu sen esteeksi.

– Tässä tapauksessa nämä tehtaat voivat korvata tietyt päivät työsulusta paikallisesti määritettävillä aikajaksoilla, F1:n urheilusäännöissä todetaan verkkosivusto thejudge13.comin mukaan.

Japanin Sakurassa sijaitsevassa Hondan tehtaassa työntekijät päätettiinkin lomauttaa vasta kesällä, ja kehitystyö jatkui siksi läpi kevään lähes normaalilla tehokkuudella.

Siten Honda tuo ensi viikonloppuna Itävaltaan täysin päivitetyn version moottorista, jolla sen oli tarkoitus kilpailla kauden alkuperäisessä avauskilpailussa Melbournessa maaliskuussa.

Se tekee myös aerodynamiikkaansa parannelleesta Red Bullista ja tallin ykköskuskista Max Verstappenista yhden suurimmista voittajasuosikeista ensi viikonloppuna.

Myös loppukauden osalta se lupaa hyvää Red Bullille, sillä voimayksikköjen kehitystyö on täksi kaudeksi suurelta osin jäädytetty osana sarjan säästötoimenpiteitä. Valmistajat saavat kauden aikana tuoda kisoihin ainoastaan yhden parannuksen kineettisen energian kierrätysjärjestelmään MGU-K:hon, akkujärjestelmään ja moottorin elektroniikkapakettiin.

Lue myös:

    Uusimmat