Kimi Räikkösen tallikaveri vastaa potkupaineisiin: ”Jos saan hyviä tuloksia, kukaan ei vie paikkaani”

Suurennuslasin alle F1-kuskimarkkinoilla joutunut Antonio Giovinazzi uskoo Alfa Romeon ajopaikan olevan yhä täysin hänen omissa käsissään.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Singaporen GP suorana 20.-22.9.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.25,
2. harjoitukset klo 15.25
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Singaporen GP klo 15.05, ennakkotunnelmat klo 14.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Giovinazzille alettiin sysätä painetta, kun Renault-tallin jättävä Nico Hülkenberg ei tullut valituksi Haasin kuljettajapäätöksen yhteydessä. Vapaat paikat sarjassa ovat vähissä, mutta yksi olisi tarjolla Kimi Räikkösen rinnalla Alfa Romeolla.

25-vuotias Giovinazzi ei ole kauden aikana vakuuttanut, mutta italialaiskuskilla on edelleen kasvattajansa Ferrarin tuki, joka on tärkeä valttikortti samaan konserniin kuuluvan Alfa Romeon päätöksissä.

Hülkenberg kuitenkin tuntee hyvin Alfan tallipäällikön Frederic Vasseurin. Kaksikolla on yhteistä historiaa pikkuluokista sekä Renault’n tehdastiimistä. Giovinazzi ei kuitenkaan usko minkään muun kuin hänen omien suoritustensa vaikuttavan valintaan.

– Tiedän rehellisesti sanottuna vain sen, että minun täytyy ajaa hyvin ja jatkaa sitä, mitä tein Monzassa, Giovinazzi kommentoi Motorsport Weekin mukaan.

– Paul Ricardista (juhannuksen Ranskan GP:stä) lähtien olen mielestäni ollut aika-ajossa erittäin lähellä Kimiä. Siitä olen todella tyytyväinen.

Giovinazzi tuli Alfa Romeolle oltuaan kaksi vuotta poissa F1:n kisatehtävistä. Hän ajoi välissä kestävyysautojen WEC-kisoja, mutta F2-vuosien ja lyhyen F1-debyytin jälkeen tuntuma oli ehtinyt kadota.

– Jos saan hyviä tuloksia, niin kukaan ei vie paikkaani ensi vuonna, Giovinazzi vakuuttaa.

Hän sanoo tottuneensa potku-uhkaan kaikissa muissakin luokissa: jos auto ei kulje, kuskia vaihdetaan.

– Ehkä F1 on vielä enemmän sitä, mutta paine on osa peliä, joten minun täytyy pelata myös sen mukaan.

Lue myös:

    Uusimmat