Kimi Räikkösen tahdittama huippusuoritus hurmasi F1-tiimipomon – "Ei rajoittavaa tekijää"

Alfa Romeon neljän kilpailun pisteetön putki F1-sarjassa päättyi loisteliaalla tavalla Brasiliassa, mikä sai tiimipomo Frederic Vasseurin myhäilemään. 

Kimi Räikkönen ja Antonio Giovinazzi ajoivat tapahtumarikkaassa kisassa sijoille 4 ja 5. Se oli Alfa Romeolta ylivoimaisesti kauden paras tulos, ja iso yllätys neljän pisteettömän GP:n jälkeen.  

Se voi vielä ainakin teoriassa uhata Racing Pointia MM-sarjan 7. sijasta kauden päätöskisassa Abu Dhabissa ensi viikolla. Alfalla on nyt kasassa 57 pistettä, Racing Pointilla 67. 

– Voimme olla todella iloisia ja ylpeitä tästä tuloksesta. Se, että saimme kaksi autoa pisteille aivan palkintosijojen tuntumaan, on palkinto kovasta työstä koko tiimissä. Emme lannistuneet epäonnisista kilpailuista, ja nyt voimme juhlia kauden parasta tulostamme, Vasseur kommentoi F1-sarjan verkkosivuilla

– Tässä kisassa ei ollut rajoittavaa tekijää: kaikki tekivät loistavaa työtä autossa, varikolla, varikkomuurilla ja tehtaalla. Olemme kehittyneet paljon viime kisoissa, mutta saimme sen sille vasta tänään. Nyt voimme odottaa uutta mahdollisuutta hyvään kisaan ja lopettaa kauden korkealennossa, Vasseur summasi. 

Tulos maistui myös Räikköselle. 

– On hienoa vihdoin juhlia kauden parasta tulosta tiiminä. Päivä oli positiivinen, ja saimme viimein tuloksen, jonka eteen olemme tehneet kovasti töitä. Olimme ison osan kisasta omissa oloissamme, mutta lopussa olimme tapahtumien keskellä, Räikkönen kertasi. 

Lue myös:

    Uusimmat