Kimi Räikkösen tallilta lähtenyt MM-pisteitä kovan onnen myötä – tallipomo uhkuu: "Olemme ottaneet ehkä suurimman askeleen eteenpäin"

1:28
Kimi Räikkösen kisa Azerbaidzhanissa toi kauden ensimmäisen MM-pisteen.

Kimi Räikkösen edustama Alfa Romeo on ottanut alkukauden aikana suorituskyvyssään ison askeleen eteenpäin, vaikka parantunut tilanne ei vielä näy MM-pisteissä, kertoo tallipäällikkö Frederic Vasseur.

Alfa Romeo saavutti kahdessa peräkkäisessä katuratakisassa pisteet, kun Antonio Giovinazzi sijoittui kymmenenneksi Monacossa ja Kimi Räikkönen Azerbaidzhanissa.

Taakseen talli jätti nollakerholaiset Williamsin ja Haasin, mutta matkaa MM-sarjan seitsemäntenä olevan Alpinen rinnalle on kuitenkin kertynyt jo 23 pistettä. Tämä ei kuitenkaan kerro Vasseurin mukaan kaikkea Alfa Romeon nykytasosta.

– Olemme ottaneet tiiminä todella ison askeleen eteenpäin viime kaudesta tähän hetkeen. Ehkä suurimman kaikkien tallien joukosta, Vasseur sanoo RaceFans-sivuston mukaan.

– Kaikki data puhuu puolestaan. Aika-ajossa keskimääräinen eromme paalupaikkaan on pienentynyt prosenttiyksikön verran samalla, kun kisoissa kehitys on myös ollut merkittävää, yli puolen prosenttiyksikön verran, Vasseur luettelee.

Alfa Romeon viime kauden tappiota selitettiin pitkälti Ferrarin heikolla moottorilla, mutta nyt tapahtunutta kehitystä ei Vasseurin mukaan voida pitää pelkästään uuden voimayksikön ansiona.

– Koko paketti toimii paremmin kuin edeltäjänsä, ja olisi epäreilua antaa kunnia yksittäiselle elementille siitä kehityksestä, jota olemme tehneet.

– Voimayksikkö on mennyt ison askeleen eteenpäin, tietysti, mutta olemme parantaneet auton jokaista osa-aluetta, ja tulos on nyt nähtävissä radalla, Vasseur kehuu.

Alfa Romeolla voisi toki olla koossa jo enemmänkin pisteitä. Räikköselle annettu rangaistus Imolassa vei tallilta kaksi pistettä. Tapauksessa oli kyse epäselvyyksistä kilpailunjohdon kanssa siitä, miten kuski voi ottaa paikkansa letkasta turva-auton aikana. Hiukan samanlainen tapaus kävi Giovinazzille Espanjassa.

– Tällaiset ongelmat luovat painetta tehdä jokaisesta ajosessiosta täydellinen, koska virheisiin ei ole varaa niin pienten marginaalien takia. Meidän täytyy jatkaa työskentelyä kaiken hallittavissamme olevan kanssa, ja sitten toivottavasti onni hoitaa oman osansa, Vasseur kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja