Kimi Räikkösen sensaatiotemppu jäi vajaaksi – Carloksen autosta tehty havainto oli lähellä johtaa palkintosijaan

Kimi Räikkösen loppusijoitukseksi Brasilian villissä F1-kisassa varmistui neljäs sija, kun tuomaristo päätti olla rankaisematta McLarenin Carlos Sainzia lopun avattavan takasiiven käytöstä.

Sainz otti näin uransa ensimmäisen palkintopallipaikan pääsemättä kuitenkaan juhlimaan suoritustaan palkintopallille. Hän nousi kolmanneksi, kun Mercedeksen Lewis Hamilton  putosi rangaistuksen myötä edeltä seitsemänneksi.

Tuomaristo otti myös Sainzin tutkintaan, kun tämä oli käyttänyt avattavaa takasiipeä epähuomiossa keltaisten lippujen aikana Valtteri Bottaksen auton jäätyä radan varteen.

Takana tuolloin viidentenä ollut Räikkönen huomasi Sainzin avanneen takasiiven ja tiedotti asiasta Alfa Romeon tiimiradiossa. Kisan jälkeen tuli tieto tuomariston tutkinnasta, mutta lopulta espanjalaiselle ei ojennettu rangaistusta.

Alfa Romeolle palkintosija olisi ollut ensimmäinen sitten vuoden 1984 Italian GP:n. Nyt tuloksena oli kuitenkin Räikkösen neljäs ja Antonio Giovinazzin viides sija.

Sainz, 25, on yksi F1-kauden kovimmista nousijoista. Uran ensimmäinen palkintosija tuli hänelle 101. osakilpailussa, mutta tätä ennen Sainz oli ollut kuuden parhaan joukossa jo seitsemän kertaa kauden aikana.

McLarenille palkintosija on ensimmäinen yli viiteen vuoteen. Australian avauskisassa kaudella 2014 Kevin Magnussen oli toinen ja Jenson Button kolmas. Tätä edelliset pallipaikat olivat kaudelta 2012.

Lue myös:

    Uusimmat