Valtteri Bottas hehkui tyytyväisenä – tallipäällikköä kismitti upeasta tuloksesta huolimatta: "Minä vähän ajattelin"

Valtteri Bottas väläytti Saudi-Arabian GP:ssä jo toistamiseen tällä kaudella Alfa Romeon C42-auton aika-ajovauhtia.

Viikko sitten Bahrainissa Bottas oli ensimmäisessä Alfa Romeo -aika-ajossaan kuudes, Saudi-Arabiassa tuloksena oli aika-ajojen kahdeksas sija.

– On ollut mukava nähdä, että radan nopeasta luonteesta huolimatta vaikutamme aika vahvoilta. Samat heikkoudet ovat yhä olemassa, mutta se tuntui hyvältä. Auto oli niin tasaisen varma, ja kilpailu oli todella tasaista. Kierrokset olivat hyviä, ja olemme ainakin taistelussa kolmen kärkitiimin takana, Bottas kertasi F1TV:n haastattelussa.

– Uskon, että pystymme kisaamaan ketä vastaan tahansa, jotka ovat meidän ympärillämme, joten kisasta tulee mielenkiintoinen.

Bottas on nyt edennyt viimeiseen aika-ajo-osioon 103 peräkkäisenä GP-viikonloppuna eli aina kauden 2017 avausosakilpailusta lähtien.

– Se oli hyvä tulos, vaikka aika-ajo ei ollut ihan täydellinen. Jäimme yhden kymmenyksen viitossijasta, ja minä vähän ajattelin, että viides sija voisi olla mahdollinen, tallipäällikkö Frederic Vasseur virnuili.

Viidennen sijan nappasi Alpinen Esteban Ocon. Hänen ja Bottaksen väliin mahtuivat Mercedeksen George Russell ja niin ikään Alpinen Fernando Alonso.

– Insinöörien ei pitäisi olla turhautuneita kahdeksannesta sijasta, kun otetaan huomioon se, mistä olemme tulossa. Se on hyvä tunne, ja kertoo myös hyvin siitä työstä, jota olemme tehneet viime kuukaudet. Olen erittäin tyytyväinen heihin ja omaan onnistumiseemme, Vasseur jatkoi.

Bottaksen tallikaveri, kiinalaistulokas Zhou Guanyu oli lauantain aika-ajoissa 13:s.

– Olen myös todella tyytyväinen Zhouhun, koska Bahrainissa hän sentään tunsi radan täysin, mutta täällä olin vähän peloissani. Hän on ajanut koko viikonlopun todella hyvin, eikä ole tehnyt ainuttakaan virhettä. Se on mahtava tulos hänelle ja tiimille.

Lue myös:

    Uusimmat