Kimi Räikkösen suuruus näyttäytyy tallikaverille jatkuvasti kisoissa: "On siinä ehkä jopa paras"

Tallikaveri Antonio Giovinazzi näkee Kimi Räikkösen omaavan erinomaisen silmän kokonaisen F1-kisan vauhdin jakamiseen. Tässä suomalainen on hänen mukaansa mahdollisesti jopa sarjan paras.

Giovinazzi ajaa toista kauttaan Räikkösen tallikaverina Alfa Romeolla. Italialaiskuski on kehityksessään lähestynyt koko ajan maailmanmestarin tasoa, mutta yhä Räikkönen pystyy tekemään eroa varsinkin kisoissa.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Turkin GP suorana 13.-15.11.
Pe: harjoitukset klo 9.55 ja 13.55.
La: harjoitukset klo 10.55, aika-ajot klo 13.55, ennakkotunnelmat klo 13.00
Su: Turkin GP klo 12.05, ennakkotunnelmat klo 11.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

26-vuotias Giovinazzi kertoo oppineensa paljon Räikkösen seuraamisesta.

– Minun silmissäni hän on yhä yksi parhaista, ehkä jopa paras, jakamaan kisan osiin. Miten käyttää renkaita ensimmäisestä viimeiseen kierrokseen asti, Giovinazzi kehuu Motorsport-Totalin haastattelussa.

Giovinazzi kertoo kuullensa monen toimittajan suusta, että Räikkönen alkaa olla uransa loppumetreillä. Tämä ei kuitenkaan näy päivittäisessä työssä.

– Voin vahvistaa, että joka kerta, kun hän tulee radalle, hän on motivoitunut taistelemaan kärkipään sijoista. Jos pääsen maaliin ennen häntä, se johtuu vain siitä, että minulla on ollut täydellinen viikonloppu.

– Kimillä on paljon kokemusta, ja se auttaa paljon. Se antaa hänelle mahdollisuuden ottaa autosta paras irti, varsinkin kisoissa, Giovinazzi lisää.

Tallikaverin mukaan Alfa Romeolla ei ole jaettu kuskeja rooleihin sen mukaan, kumpi hoitaa vaihtoehtoisten ratkaisujen testaamisen.

– Olemme molemmat tärkeitä tiimille. Se, mitä olemme saavuttaneet, on tullut Kimin ja minun yhteistyöstäni.

– Olen aina painottanut, että ajotyylimme ovat aika samanlaisia. Se voi auttaa tiimiä kehittämään autoa nopeammin, koska olemme samalla aallonpituudella siitä, mitä tulee kommentteihimme palavereissa, Giovinazzi sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat