Kimi Räikkösen päätöksessä asioita, joita yhä vaikea ymmärtää – Mika Häkkinen: ”Jos Sauber ei saa tuloksia, siitä tulee vaikeaa”

Mika Häkkinen ei usko, että olisi itse pystynyt jatkamaan uraansa tilanteessa, jossa Kimi Räikkönen jo vuosia työskenteli Ferrarilla. Siksi motivaatio tallivaihdokseen tuntuu kaksinkertaisesta maailmanmestarista ihmeelliseltä.

Häkkinen kuvailee Unibetin podcastissaan, miksi Räikkösen siirto hypätä vielä 16 kauden F1-uran jälkeen sarjan pohjasakkaan viime vuosina kuuluneelle Sauberille kuulostaa hänestä raskaalta tehtävältä, vaikka ennemerkit uudesta noususta ovat hyvät.

– On ällistyttävää, että hän on pystynyt pysymään formula ykkösissä niin pitkään. Se on aika erityislaatuista työtä olla GP-kuljettaja, koska ei tosiaan ole helpoin ammatti. Kiertää maailmaa taukoamatta lentokoneissa ja olla jatkuvasti kritisoitavana, joten se ei ole helpoin paikka olla, Häkkinen sanoo.

– Sitten myös se, että Sebastian (Vettel) oli häntä nopeampi, hän jatkaa Ferrarin vuosista.

– Jos joku kuski olisi ollut minua nopeampi, olisin ollut raivoissani. En olisi hyväksynyt sitä.

– En siis tiedä, miten hän pystyi tasapainottamaan sen. Ja sitten hän vielä jatkaa formula ykkösissä ja siirtyy Sauberille, Häkkinen ihmettelee.

Sauberin auton tilanne nähdään vasta radalla

Räikkösen mukaantulo tekee Sauberista jälleen varteenotettavan tekijän F1-sarjan keskikastiin. Myös vahvistunut Ferrari-yhteistyö Alfa Romeon brändin kautta on luonut pohjaa paremmalle tulevaisuudelle.

Tallipäällikkö Fred Vasseurin mukaan Räikkönen halusi ennen kaksivuotisen sopimuksen tekemistä tietää mahdollisimman tarkasti auton ja tallin tilanteesta, mutta Häkkisen mukaan suunnitelmaan sisältyy silti aina yllätyksiä.

– Olen varma, että kaikki testit, joita he ovat tehneet tietokoneella, kertovat vuoden 2019 auton olevan todella hyvä, mutta he eivät tiedä sitä varmaksi ennen kuin auto on radalla, Häkkinen muistuttaa.

– Mitä yritän tässä sanoa, on se, että jos Sauber ei saa ensi vuonna (hyviä) tuloksia, siitä tulee vaikeaa. On hankalaa olla jossain keskellä näiden nuorten kaverien kanssa, hän nauraa.

– Totta kai toivon hänelle parasta onnea ja että hän nauttii urastaan, mutta se ei ole helppo paikka olla.

Lue myös:

    Uusimmat