Hamiltonilta varaukseton ylistys Räikkösen yllätysvedolle – "Ihailen Kimiä ja hänen rakkautta ajamiseen"

Kimi Räikkösen päätös jatkaa F1-uraansa vielä seuraavien kahden vuoden ajan tuli täytenä yllätyksenä hallitsevalle maailmanmestarille Lewis Hamiltonille. Britti jakoi Räikköselle vuolaita kehuja torstaina Singaporessa.

MAINOS

F1-kausi suorana C Morella – Singaporen GP viikonloppuna

Perjantai: Harjoitukset klo 11.25 ja 15.25
Lauantai: Harjoitukset klo 12.55, aika-ajo klo 15.55
Sunnuntai: Singaporen GP klo 15.00, ennakkotunnelmat klo 13.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

C Moren sivulle pääset tästä

Räikkönen sanoi itse, että päätös lähteä Ferrarilta ei ollut hänen omansa. Kun talli ei enää häntä halunnut, Räikkönen käänsi katseen Sauberille ja solmi tallin kanssa kaksivuotisen sopimuksen. Hamilton otti uutisen ilolla vastaan.

– En ollut ajatellut asiaa, mutta yllätyin, että hän jatkaa. Jos olen täysin rehellinen, ihailen häntä siitä. Häneltä kyseltiin, että miksi hän tekee tämän – yksinkertainen fakta on se, että me rakastamme ajamista ja ihailen sitä, että Kimin rakkaus ja intohimo ajamiseen kestää, Hamilton sanoi C Morelle.

Hamilton uskoo, että uran jälkeinen elämä on kurjaa.

– Se on syvältä, jos vertaa siihen, että olisi F1-kuski. Se on sama kaikissa lajeissa; jos olet tenniksen pelaaja, joka pelaa Wimbledonissa ja olet sen jälkeen vain aloillasi, se on syvältä. Ihailen Kimiä, hän on mielestäni aika fiksu, kun jatkaa uraansa niin pitkään kun voi, Hamilton totesi.

– Hän saa ajaa hyvää autoa, Sauber kulkee aika hyvin ja hän saa auttaa kehittämään auta ja ehkä vie heitä eteenpäin. Hän myös aloitti (F1-uransa) siellä, joten se on aika siistiä.

Kuljettajien MM-taistelu on kääntymässä jälleen Hamiltonin ja Räikkösen tallikaverin Sebastian Vettelin väliseksi. Spekulaatio siitä, vaikuttaisiko Räikkösen poislähtö Vettelin mestaruustaiston auttamiseen ei hetkauta Hamiltonia.

– Hän on ammattilainen, hän tekee mitä hänen täytyy, Hamilton sanoi lyhyesti.

Lue myös:

    Uusimmat