F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Kimi Räikkösen F1-jatkon takana iso tarina – Toni Vilander: "Uskomatonta"

2:36
Tätä lisää! Kimi Räikkönen ihastutti Portugalin GP:ssä, jossa hän nousi ensimmäisellä kierroksella 16. ruudusta seitsemänneksi.

Kimi Räikkösen upea F1-ura saa jatkoa, sillä hän allekirjoitti Alfa Romeon kanssa vuoden mittaisen sopimuksen. Räikkönen nähdään täten italialaissveitsiläisen tallin riveissä myös kaudella 2021. Räikkösen jatkosta puhessaan, Jäämiehen hyvä ystävä Toni Vilander nostaa esille ison tarinan koko suomalaiskuskin uran varrelta.

Alfa Romeo jatkaa myös ensi kaudella nykyisellä kuljettajakaksikollaan. Räikkösen lisäksi italialainen Antonio Giovinazzi teki vuoden mittaisen jatkon Alfa Romeon kanssa.

41-vuotiaalle Räikköselle tuleva F1-kausi on jo hänen uransa 19:s.

– Onhan se uskomatonta, että hän jäi pois lajin parista, ajoi muita autourheiluluokkia ja tuli sitten takaisin F1:iin. Hän aloitti siellä suhteellisen nuorena, ja on vieläkin lajin parissa, C Moren F1-asiantuntija Toni Vilander miettii MTV Urheilulle.

Vilander myöntää, että hän olisi luullut Räikkösen vaihtavan aivan muihin ympyröihin jo ”ajat sitten”.

– Hyvä näin suomalaisten kannalta. Jokainen lajia seuraava härmäläinen tietää Kimin saavutukset ja karisman, joka on ainutlaatuinen.

Timantti

Räikkönen päätti jatkaa uraansa, vaikka Alfa Romeo on ollut vaikeuksissa tällä kaudella.

– Tuo kertoo siitä, että Kimi tykkää edelleen siitä haasteesta, joka liittyy F1-luokkaan: testaamiseen, aika-ajoihin, kilpailemiseen ja siihen kaikkeen, mitä koko MM-sarjan ympärillä on. Alfa Romeon kausi ei ole ollut helppo. Alku oli shokki. Se oli todella heikko. Silloin oli riskinä jopa se, että he olisivat olleet koko joukon hännillä. Sen jälkeen he ovat tehneet hienon ryhtiliikkeen siinä mielessä, että Alfa Romeo ajaa Charles Leclercin jälkeen parhaan Ferrari-moottorin tittelistä, Vilander käy läpi, myöntäen perään:

– Ei heidän autonsa mikään fiasko ole. Tehopuolella on hommaa. Sitä tarvitsisi lisää.

Vaikka Räikkönen ajaakin keskijoukossa, on hän edelleen yksi sarjan isoimmista tähdistä.

– Radan ulkopuolella Kimi on ihan supertimantti. Kaikki, mitä siinä ympärillä on, on jotenkin todella erityistä. Kimi tiedostaa sen, mitä siinä ympärillä tapahtuu, mutta myös kaikki muut ihmiset tiedostavat Kimin arvon. Kun Kimi meni Alfalle, hyvä etteivät nettisivut ja verkkokaupat menneet jumiin. Ihan sama, vaikka Kimi sanoo ”hi” ja iskee silmää, niin siitä tehdään jo joku some-gif-video. Kaikki, mitä tapahtuu, menee niin hienolla hypetyksellä eteenpäin, että kyllä Kimin arvo on kaikkien tiedossa, Vilander miettii ja jatkaa:

– Uskomatonta on se, että Kimi on edelleen halukas laittamaan itsensä likoon koko MM-sarjaan. Se on aika erityistä. Kaikin puolin hieno yhdistelmä, ja näinhän se pitää olla. Jos elämässä kaikki tiedettäisiin, mitä tapahtuu, tämähän olisi aika tylsää. Kimin salaperäisyys ja yllätyksellisyys on hieno lisä siihen muuten aika kliiniseen F1-maailmaan. Kimi on sellainen outolintu siellä muiden joukossa, Vilander kuvailee.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja