Kimi Räikköseltä tiedusteltiin Fernando Alonson mahdollisesta F1-paluusta – "Se on kaikista vaikein asia"

Fernando Alonson kannattaa pysyä aktiivisena, jos hän haluaa palata F1-sarjaan, Kimi Räikkönen alleviivaa. 

Espanjalaismestari Alonso, 38, hyvästeli kuninkuusluokan kauden 2018 jälkeen. Hän on ottanut osaa muihin kilpailuihin ja voittanut muun muassa Le Mansin 24 tunnin ajon. 

Alonso on varsinkin viime aikoina puhunut aikeistaan vielä palata formula ykkösiin. Räikkönen teki tuon tempun kaudella 2012 jätettyään sarjan loppuvuonna 2009 ja ajettuaan muun muassa rallia ja NASCAR-sarjaa.  

Räikkönen ei kommentoinut espanjalaiselle AS:lle sitä, pitäisikö Alonson hänen mielestään palata F1-sarjaan, mutta pyöritteli teemaa yleisellä tasolla. 

– Hän on minua nuorempi, ja jos hän vain ajaa kilpaa, oli se sitten Dakar-ralli tai muuta, se on pääasia. Ajoin rallia kaksi vuotta, opin asioita, eikä palaaminen ollut niin vaikeaa, Räikkönen aloittaa. 

– Mutta hyvän paikan löytäminen paluuta varten onkin toinen juttu. Se on kaikista vaikein asia, jopa vaikeampi kuin itse ajaminen, suomalaistähti huomauttaa.

Räikkösestä, 40, ei tunnu siltä, että hänellä olisi kollegoidensa joukossa erityisasema sarjan vanhimpana kuljettajana. 

– En tunne oloani niin vanhaksi, mitä numerot osoittavat. Me kaikki vanhenemme, mutta niin pitkään, kun pysyy terveenä ja olo on hyvä, sillä ei ole väliä. 

Räikkönen aloittaa toisen F1-sopimusvuotensa Alfa Romeon kanssa. Hänellä ei ole vielä sopimusta kaudesta 2021. 

Lue myös:

    Uusimmat