Kimi Räikkösellä on elämässään pelottavampikin harrastus kuin F1: "Tämä on aika normaalia – ainakin minulle"

Kimi Räikkönen sai yllättävän haasteen kartingradalla vuonna 2001 – F1-tähteä pelotti Karita Tuomolan kyydissä 1:42
Kimi Räikkönen oli selvästi peloissaan Miss Suomi Karita Tuomolan kyydissä vuonna 2001.

Kimi Räikkösellä ei tuota omien sanojensa mukaan vaikeuksia löytää elämäänsä jännitystä, kun hänen 20 vuotta kestänyt F1-uransa tulee päätökseen tämän vuoden lopulla.

Räikkönen jättää F1-sarjan oltuaan kahta välivuotta lukuun ottamatta mukana aina vuodesta 2001 lähtien. Tuon sapattivapaansakin hän vietti kokeillen vauhtiaan rallissa ja Nascarissa.

Nyt Räikkönen näyttäisi olevan uuden edessä. Tiedossa ei ole seuraavaa ajohaastetta, joka pitäisi suomalaiskuskin adrenaliinitasot ylhäällä. Sellaista hän ei kerro kaipaavansakaan.

– En usko, että minun täytyy korvata sitä mitenkään, Räikkönen pohtii F1-sarjan nettisivuilla.

– Tämä on aika normaalia, mitä teemme. Ainakin minulle. Olen tehnyt sitä niin monta vuotta, joten ei se ole mitenkään erilaista kuin (tavallisen) auton ajaminen monella tapaa, hän väittää. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Yli 300 kilometrin tuntinopeuksissa voi kuitenkin sattua mitä tahansa, mutta Räikkönen kokee olevansa suuremmassa vaarassa muissa harrastuksissaan.

– Tietysti, jos käyt kamppailua (F1:ssä) ja menee ulos väärässä paikassa, tunnet sen vauhdin, mutta luulen, että on muitakin tekemiäni juttuja, jotka ovat monella tapaa paljon pelottavampia.

– Yritän ajaa motocrossia aina, kun voin, ja siinä on monesti enemmän peloissaan kuin täällä. (F1) on meille hyvin normaali juttu. Onko se jännittävää? Mikä on jännittävää? Räikkönen puntaroi.

– Tietenkin, kun ajat pitkän tauon jälkeen ensimmäistä kertaa F1-autoa, se tuntuu nopealta, mutta sitten siitä tulee tavallaan normaali juttu.

Lue myös:

    Uusimmat