Nähdäänkö Kimi Räikkönen ensi vuonna Toyotan rallitykin ratissa? Jari-Matti Latvalalta kiinnostava vastaus: "Siitä voisi tulla hieno tarina"

Kimi Räikkönen kertoi viime viikolla lopettavansa vuonna 2001 alkaneen F1-uransa tähän kauteen. Räikkösen suunnitelmista F1-eläköitymisen jälkeen ei ole tietoa, mutta Dirtfish-sivusto päätti udella toiselta suomalaiselta kuskiässältä, Jari-Matti Latvalalta Räikkösen mahdollisuuksia päästä Toyotan rattiin.

Aivan suoraan Toyotan tallipäällikkönä toimiva Latvala ei Räikköselle testimahdollisuutta lupaa. Latvalan vastaus kysymykseen tuli pienen empimisen jälkeen.

– En ole ajatellut asiaa lainkaan. Ollakseni rehellinen, emme pysty tekemään sitä ainakaan ensi vuoden ensimmäisen puolikkaan aikana. Meillä riittää kiirettä, että saamme automme kuntoon sarjaa varten. Se aiheuttaa paljon painetta, joten emme voisi edes harkita sitä.

Rallin MM-sarjassa siirrytään ensi kaudella hybridiaikakauteen, ja autojen saaminen kilpailukykyiseksi teettää talleille paljon töitä.

Latvala ei kuitenkaan sulje pois mahdollisuutta nähdä Räikkönen Toyotan ratissa ensi vuonna. Vuonna 2007 F1-mestaruuden Ferrarilla voittanut Räikkönen kokeili vauhtiaan rallipoluilla sen jälkeen, kun Ferrari päätti palkata Fernando Alonson hänen paikalleen kauden 2009 jälkeen. Räikkönen ajoi rallin MM-sarjassa 22 osakilpailussa, joissa keräsi yhteensä 59 MM-pistettä. Parhaaksi sijoitukseksi jäi viides sija Turkissa vuonna 2010.

Räikkösen aika rallipoluilla on hyvin Latvalan mielessä.

– En ole varma, mitä hän aikoo F1-uransa jälkeen. Mutta aiemmin Kimi selvästi nautti rallin ajamisesta ja toi samalla hyvin huomiota lajillemme. Faneista oli aina mukavaa nähdä häntä, Latvala pyöritteli.

– Katsotaan, mitä tapahtuu. Olisi mukava saada häneltä palautetta, jos hän testaisi autoa. Kuten sanoin, ensimmäiset kuusi kuukautta keskitymme kuljettajiimme, mutta siitä voisi tulla hieno tarina...

Räikkönen ilmoitti viime viikolla lopettavansa pitkän F1-uransa kuluvan kauden jälkeen. Kautta on ajamatta vielä yhdeksän osakilpailua. Seuraavan kerran F1-autoilla kisataan ensi viikonloppuna Italian Monzassa.

Lue myös:

    Uusimmat