Kimi Räikkönen pääsi ylistyksen kohteeksi – esimerkki puhututtaa aivan lähietäisyydeltä

Alfa Romeon suomalaiskuski Kimi Räikkönen oli ison muutoksen keskellä talvitauon aikana, kun hän vaihtoi Ferrarilta Alfa Romeon puolelle. Uudessa tallissa Räikkönen on antanut heti väkeviä näyttöjä osaamisestaan.

Räikkönen on tällä hetkellä MM-sarjassa seitsemäntenä, niin sanotun keskijoukon ykkösenä. Kauden kolmesta kisasta Räikkönen on kerännyt kasaan 12 pistettä.

Suomalaiskuskin tulolla on ollut valtava merkitys koko Alfa Romeolle. Talli on vetänyt puoleensa muun muassa isoja yrityksiä, kuten polttoainejätin Shellin ja ison olutvalmistajan Singhan.

Myös suomalaiskuskin arkipäiväinen esimerkki puhututtaa. Räikkönen saa suoraa ylistystä viereltään, Alfa Romeon italialaiskuljettajalta Antonio Giovinazzilta.

– Tallikaverina hän on hyvä vertailukohde, Giovinazzi miettii GP Fansin mukaan.

– Kun pysähdyn varikolle ja katson hänen dataa, näen sen, missä kaikessa voin parantaa, Giovinazzi avaa näkemyksiään ja syitä hehkutukselle.

Tulokaskauttaan ajava Giovinazzi itse on puhunut siitä, miten hänellä menee vielä aikaa totutella F1-ympyröihin. Giovinazzin mukaan sopeutumiseen liittyy monia eri osaamisen alueita.

– Kyse ei ole vain jostain nopeasta kierroksesta. Täytyy oppia lämmittämään renkaita, jarrut, oppia ajamaan kaiken liikenteen keskellä.

– Pitää vain jatkaa töitä ja uskon, että kaikki kyllä napsahtaa paikoilleen. Sen jälkeen on helpompi saavuttaa hyviä tuloksia, Giovinazzi mietti. 

Lue myös:

    Uusimmat