Lewis Hamilton antoi mielipiteensä rangaistukseen johtaneesta tilanteesta – "En voi uskoa"

Lewis Hamiltonin vahvasti sujunut kisa koki rajun takaiskun, kun hän sai viiden sekunnin aikarangaistuksen törmättyään Red Bullin Alexander Albonin kanssa.

Lähtöruuturangaistuksen myötä viidenteen ruutuun pudonnut Hamilton nousi nopeasti kilpailussa toiseksi jahtaamaan tallitoveriaan Valtteri Bottasta. Hamilton olikin vahvassa vauhdissa, mutta kolmannen turva-auton jälkeen kisa koki takaiskun.

Uudemmalla ja pehmeällä rengasseoksella Hamiltoniin nähden ajanut Albon haastoi brittitähden aggressiivisesti ja haki ohitusta ulkokautta. Albon oli jo piirun verran Hamiltonia edessä, kunnes kaksikko osui toisiinsa. Albon pyörähti osuman johdosta, mutta Hamilton pystyi jatkamaan kisaa normaalisti.

Kyseessä ei suinkaan ollut ensimmäinen kerta, kun Hamilton ja Albon ottavat yhteen radalla. Viime kaudella Hamilton kilkkasi Albonin radalta Brasilian osakilpailun päätöshetkillä. Tälläkin kertaa Albonin uran ensimmäinen palkintosija F1:ssä vesittyi tylysti.

– Se oli erittäin valitettava tilanne Alexin kanssa. En voi uskoa, että osuimme jälleen yhteen, Hamilton summaa tilannetta.

Hamilton sai tilanteesta viiden sekunnin aikarangaistuksen, mikä pudotti brittikuljettajan lopulta lopputuloksissa neljänneksi. Hamilton ei itse koe tilanteen olleen rangaistuksen arvoinen, mutta kunnioittaa silti tuomariston päätöstä.

– Se todella tuntui kilvanajotilanteelta. Joka tapauksessa otan vastaan sen rangaistuksen, jonka he tuntevat minun ansaitsevan, Hamilton sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat