Mainos

Kilpailuvirasto tutkii Finnairin markkina-asemaa

Kilpailuvirasto tutkii jälleen Finnairin mahdollista määräävää markkina-asemaa kotimaan markkinoilla. Jo viime syksynä aloitettu selvitys kohdistuu yhtiön hinnoitteluun ja matkatoimistosuhteisiin.

Finnair nousussa

Kilpailuvirasto arvioi selvityksen valmistuvan kesään mennessä. Finnair-selvitys käynnistyi viraston omasta aloitteesta sen jälkeen kun matkatoimistot olivat vetäneet oman selvityspyyntönsä pois viime syksynä. Matkatoimistojen selvityspyynnön taustalla oli juuri lentoyhtiön päätös alentaa toimistoille maksettavaa provisiota. Myös meneillään oleva selvitys liittyy lentoliikenteen hinnoitteluun ja matkatoimistoille maksettuun provisioon.

Tutkimuksen tavoitteena on selvittää Finnairin kilpailuasema kotimaassa kokonaisuutena. Virasto sai Finnairilta jo viime syksynä laajan selvityksen lentoyhtiön ja matkatoimistojen suhteista. Kilpailuviraston tutkijan Paavo Kukkosen mukaan Finnairilta on kuitenkin pyydetty lisäselvityksiä eräistä yksityiskohdista.

Kilpailuvirasto totesi jo vuonna 1995 Finnairilla olevan määräävä markkina-asema kotimaan lennoissa. Mitään väärinkäytöksiä ei silloin kuitenkaan tutkittu.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.